ICATER i ISDE signen un conveni per oferir curs d'accés a l'advocacia

La Torre
22 d'abril del 2015
Puig Ventalló i Pinto Sala, rubricant l'acord
Puig Ventalló i Pinto Sala, rubricant l'acord | Foto: ICATER

Ignasi Puig Ventalló i Jorge Pinto Sala, rubricant l'acord Foto: ICATER

Ignasi Puig Ventalló, degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) i Jorge Pinto Sala, President de l'Institut Superior de Dret i Economia (ISDE), han signat un conveni pel qual ISDE i l’ICATER oferiran conjuntament, a partir del proper curs acadèmic, el títol d’accés a l’exercici de l’advocacia. 

Aquest màster d’accés és d’obligatòria realització, si es vol exercir la professió d’advocat tal com estableix la la Llei 34/2006, de 30 de octubre, i el seu Reglament, aprovat mitjançant el Reial Decret 775/2011, de 3 de juny, d’accés a las professions d’Advocat i Procurador dels Tribunals

Tant la docència com les pràctiques es realitzaran a la seu catalana d’ISDE, al districte 22@ de Barcelona i a la seu de l’ICATER a Terrassa (Vallès Occidental). L’alumnat, que serà local i internacional, rebrà una formació global que combinarà la projecció internacional  d’ISDE amb la presència influent de l’ICATER al món professional, social i econòmic del Vallès Occidental, una de les àrees econòmiques de més importància a Catalunya i a l’estat. 

ISDE i ICATER crearan un ens de coordinació, direcció i seguiment del curs. Al professorat altament qualificat d’ISDE, amb professionals d’àmplia experiència en el món del Dret, s’hi sumarà la contrastada capacitat docent de l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICATER.     

Per a Ignasi Puig Ventalló, degà de l’ICATER, l’acord “lliga el Col·legi d’Advocats de Terrassa a una escola nascuda a Catalunya i reconeguda a nivell internacional al mateix temps que permet  incrementar l'activitat formativa del nostre Col·legi”.

Per la seva part, el president d’ISDE, Jorge Pinto, ha afirmat en el moment de la signatura del Conveni que “una institució com l’ICATER aporta molt a ISDE, professionals de qualitat, propers a l'economia real i una institució de prestigi referent al país dins el món  jurídic”.