300 parades de roses i llibres a Terrassa per Sant Jordi

La plaça Vella acollirà per cloure la jornada festiva les tradicionals actuacions dels Bastoners de Terrassa i de les colles castelleres locals, Castellers de Terrassa i Minyons de Terrassa

La Torre
21 d'abril del 2015
Actualitzat el 23 d'abril a les 15:07h
Els carrers del centre tornaran a omplir-se de paradetes d'entitats i associacions
Els carrers del centre tornaran a omplir-se de paradetes d'entitats i associacions | Foto: L.T.

Els carrers del centre tornaran a omplir-se de paradetes d'entitats i associacions Foto: L.T.


Terrassa celebrarà aquest dijous, 23 d'abril, una nova Diada de Sant Jordi que s'espera multitudinària, amb prop de 300 parades de venda de llibres i de roses arreu de la ciutat i un conjunt d'activitats organitzades per l'Ajuntament de Terrassa i entitats ciutadanes. Entre les més destacades, la Plaça Vella acollirà les tradicionals actuacions dels Bastoners de Terrassa, a les 19h, i de les colles castelleres locals, Castellers de Terrassa i Minyons de Terrassa, a les 20h.

L'Ajuntament de Terrassa ha autoritzat enguany un total de 295 punts de venda, 18 més que l'any passat.  De les 295 estan distribuïdes de la següent manera: 189 de roses, 39 de llibres i 67 de llibres i roses. Per ubicació, la majoria es concentren al Centre i la Rambla d'Ègara, destacant punts tradicionals com la Plaça Vella (21), l'eix carrer Major - Portal de Sant Roc (31), el Raval de Montserrat (23) i la Rambla d'Egara (30). També hi haurà parades a espais com la plaça del Doctor Robert (8) o el carrer de la Font Vella (7). Fora d'aquesta zona, els llocs amb una major concentració de parades es donarà a les vies principals, com el passeig 22 de Juliol o les avingudes de l'Abat Marcet, Barcelona o Béjar.

Activitats a les biblioteques

La Biblioteca del Districte 4 celebra enguany el vuitè aniversari de la seva entrada en servei amb una sèrie d'activitats per infants i adults que es portaran a terme durant tota la setmana. L'activitat principal serà un concert de corda que tindrà lloc demà a les 20h a càrrec de la formació Quartet de les Bruixes, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrasa. També s'han programat tallers infantils per avui i per dijous a les 18 h i hores del conte els dies 20, 22 i 30 d'abril, a les 18h.

El programa commemoratiu de l'aniversari de la BD4 inclou també dues exposicions. La primera, amb format audiovisual, inclourà fotografies inèdites de la construcció de l'equipament i es podrà veure a partir de demà i fins a final de mes. La segona, dedicada a la revista Cavall Fort, s'estrena avui i estarà exposada fins el 14 de maig.

Altres biblioteques municipals organitzen també diferents activitats al voltant de la diada de Sant Jordi al llarg de la setmana. Així, hi haurà també concerts de revetlla de Sant Jordi a la BCT, BD2, BD5 i BD6. La programació completa es pot consultar al web.

D'altra banda, la BCT Xarxa col·labora aquests dies amb la ràdio i la televisió municipal amb motiu de la diada de Sant Jordi. Així, el programa de la Ràdio Municipal "El Submarí", dedicarà demà la seva secció quinzenal sobre biblioteques a repassar les activitats de Sant Jordi de la BCT Xarxa, i dijous, les biblioteques municipals participaran al programa especial de Sant Jordi recomanant llibres.

Programació especial a la ràdio i la televisió municipals

La Ràdio Municipal de Terrassa i Canal Terrassa Vallès han preparat una jornada especial i sortiran al carrer amb motiu de la diada de Sant Jordi, instal·lant un escenari al Raval de Montserrat, davant l'atri de l'Ajuntament. Ambdós mitjans oferiran una programació conjunta que consistirà en un programa especial en directe des de l'escenari del Raval d'11 a 14h i un altre de 18 a 20h. El programa del matí inclourà una entrevista a l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a les 11.30 h.

Durant tot el dia l'audiència podrà participar en un concurs fotogràfic a Instagram amb el hashtag #santjorditerrassa. Les fotos guanyadores rebran llibres com a premi. D'altra banda, els informatius de les 14 h i les 20 h faran especial èmfasi en la informació sobre la diada de Sant Jordi. A més, Canal Terrassa emetrà a les 22 h la representació 1.111 de Mar i Cel, l'espectacle de la companyia Dagoll Dagom basat en el clàssic de Josep Maria de Sagarra.