Una nova canonada recollirà aigües residuals de Terrassa

La conducció serà més segura i de més capacitat que l'actual, estarà protegida en tot el seu recorregut (d'uns 100 metres) amb formigó en massa i portarà l'aigua fins la depuradora

La Torre
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 16:18h

Vista aèria de la depuradora de Les Fonts de Terrassa Foto: ACA



L'Agència Catalana de l'Aigua ha adjudicat les obres destinades a construir una nova canonada que reculli les aigües residuals procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts (terme municipal de Sant Quirze del Vallès) i les condueixi fins a la depuradora. L’import de l’adjudicació ha estat de 219.029  euros (IVA inclòs) i es preveu que els treballs tinguin una durada aproximada de 4 mesos.
 
Les obres consistiran en una nova conducció d'uns 100 metres, que estarà protegida al llarg del seu recorregut amb formigó amb massa. Cal tenir en compte que l'actual canonada, construïda durant la dècada dels 90 i que transporta uns 480 l/s procedents de Terrassa i del nucli de les Fonts, no disposa actualment de la capacitat de transport d'aigües requerida.
 
La depuradora de TerrasSa-Les Fonts va ser construïda el 1994 i ha estat ampliada en dues ocasions, en el 1999 i el 2011. Dóna servei als municipis de Terrassa, Matadepera i Sant Quirze del Vallès. Té una capacitat de disseny de 75.000 m3/dia i 400.000 habitants equivalents.
 
Per a més informació