Terrassa acull la primera Fira Agroecològica del Vallès

Productores i cooperatives de consum mostraran els seus productes ecològics locals aquest diumenge al Parc dels Catalans

La Torre
18 d'abril del 2015
Aquest diumenge 19 d’abril, el Parc dels Catalans acollirà la primera edició de la Fira Agroecològica del Vallès, en el marc de diferents activitats que se celebraran entorn el Dia Internacional de la Lluita Camperola, el 17 d’abril. Més d'una vintena de de productors i productores d'aliments ecològics, grups de consum i altres associacions formaran part de la fira.

Organitzada per la plataforma Terrassa Lliure de Transgènics, la Xarxa de Producció i Consum Ecològic del Vallès Occidental (PiC Vallès), l’objectiu de la Fira és promoure el consum ecològic i de proximitat entre els ciutadans del Vallès Occidental, col·laborar amb els pagesos i elaboradors de productes ecològics locals per fer-los presents i visibles davant la societat urbana de la comarca, així com reivindicar l’agricultura de proximitat com a base per assolir la sobirania alimentària.

Aquests són els actes que es duran a terme:

12-19 d'abril: Les cooperatives de consum de Terrassa faràn el repartiment de les seves cistelles al carrer (Coope Candela, Kopikua, Sesta Foresta) (15 d’abril – 18h-20h – a la Placeta Saragossa)

18 d'abril 17h: Concentració a Barcelona contra el TTIP

19 d'abril a partir de les 10h: Fira Agroecològica del Vallès (plaça del parc dels catalans, Terrassa). Fira de producció i consum ecològic del Vallès Occidental (productores, cooperatives de consum, associacions).

19 d'abril a partir de les 16h: Taula rodona "Els paradigmes de l'agricultura i la soberania alimentaria" amb Rosa Binimelis i Enric Tello (plaça del parc dels catalans, Terrassa).

25 d'abril: Visita a les noves instal·lacions del Viver de Can Nicolau (plater ecològic) a Castellbisbal.

La Xarxa PiC Vallès

La Xarxa PiC Vallès s’organitza com un espai de trobada entre els productors/es i consumidors/es del Vallès i rodalies. Els objectius principals de l’entitat és teixir ponts entre el camp i la taula, crear sinèrgies entre producció i consum ecològic i impulsar l’agroecologia.

Actualment, la xarxa compta amb més de 30 experiències de producció ecològica i una trentena de Grups de Consum i cooperatives autogestionades per a abastir a les famílies membres de productes ecològics, de proximitat i de consum responsable al Vallès Occidental.