L'amenaça jihadista, un repte pels Mossos d'Esquadra

El Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord se celebra a Terrassa

La Torre
16 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:01h
El Centre Cultural ha acollit el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord
El Centre Cultural ha acollit el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord | Foto: Cristóbal Castro

El Centre Cultural ha acollit el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord Foto: Cristóbal Castro


El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea, ha presidit aquest matí, a l’auditori del Centre Cultural Terrassa d’aquesta localitat, l’acte institucional de celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord. Ho ha fet acompanyat dels comissaris Ferran López, cap de la Comissaria Superior de Coordinació Policial del cos de Mossos d’Esquadra (CME) i del Cap de la Regió Metropolitana Nord, el comissari Joan Figuera.
 
La taula presidencial ha comptat també amb la presència de l’alcalde de l'Ajuntament de Terrassa, Jordi Ballart, el sotscap de la Regió Policial  Metropolitana Nord, intendent Xavier Creus, així com el cap de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la RPMN, l’inspector Jordi Moya, la cap de la Sala Regional de Comandament de la RPMN, la inspectora Anna Bigas i el cap del servei d’administració de la RPMN, Santiago Lewin-Richter.
 
El comissari Joan Figuera, Cap de la RPMN, ha iniciat un parlament conjunt amb l’intendent Antoni Flores, cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, fent un recordatori i homenatge al caporal de l’Àrea Regional de Trànsit de la RPMN que va perdre la vida el passat mes de gener com a conseqüència d’un atropellament.
 
El discurs ha continuat destacant la disminució de la delinqüència que s’ha produït a la regió en l’últim any com a conseqüència de diversos factors com la col·laboració amb les policies locals, la tasca cabdal de les unitats d’investigació del territori, l’acció preventiva realitzada pels diferents serveis, la pedagogia que es realitza des dels grups de Proximitat així com la tasca desenvolupada per l’Àrea Regional de Trànsit on aquest darrer any s’ha aconseguit una disminució important dels accidents de trànsit mortals del 36,36 %.
 
També ha volgut deixar constància dels grans reptes de futur amb els que la policia ha de treballar: l’amenaça jihadista, la delinqüència organitzada i l’ús dels avanços tecnològics per part d’aquests delinqüents i per últim, l’adaptació del cos a les noves demandes de futur. Ha finalitzat el parlament tot destacant que es treballa en equip, sempre mirant endavant i sense defallir. Sobre el terrorisme jihadista també han incidit Ballart i Brea, tot recordan que és una realitat a la que es farà front.
 
El lliurament de les distincions ha començat amb diversos reconeixements i agraïments a diferents persones, entitats, professionals i membres de diferents cossos policials per la seva col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra en el desenvolupament de la seva tasca diària.
 
Posteriorment s’han lliurat 211 felicitacions de les quals 173 han estat entregades a membres del cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Nord. La resta han estat lliurades a sis ciutadans, al Síndic de Persones de l’Ajuntament de Mollet del Vallés ,a tretze membres del personal d’administració de la regió, a un metge del Servei d’Emergències Mèdiques i a cinc membres del Parc de Bombers Voluntaris del Figaró, en aquest darrer cas per la seva actuació a l’accident ferroviari que es va produir a La Garriga el passat desembre com a conseqüència de les fortes ventades que van tenir lloc a la comarca, actuació per la qual també han estat felicitats diversos membres del cos de Mossos d’Esquadra. Així mateix a agents de les policies locals del municipis de Bigues i Riells, Sant Feliu de  Codines i Cardedeu així com a un Guàrdia Civil, a quatre membres del Cos Nacional de Policia i un membre de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
 
Durant l’acte s’han celebrat també el Dia de les Esquadres de tres Àrees Bàsiques Policials  de la regió: Terrassa, Granollers i Mollet. Els respectius caps de les comissaries, l’intendent Antoni Flores, l’inspector Francesc Felez i l’inspector Roger Sales  han participat a l’acte formant part de la taula presidencial.
 
La cloenda de l’acte ha anat a càrrec d’un membre del CME ha que interpretat l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors” a piano.