La vida de Buenaventura Durruti, protagonista a Synusia

La llibreria acull la presentació de dos llibres al voltant de l'anarquista

La Torre
13 d'abril del 2015
Aquest dimarts 14 d'abril a les set del vespre des de la Llibreria Synusia organitzen la xerrada "Vida i mort de Buenaventura Durruti" on presenten dos llibres editats recentment per Virus Editorial sobre la vida de Buenaventura Durruti.

Es tracta de "El curt estiu de l'anarquia. La vida i la mort de Buenaventura Durruti" i "Durruti en el laberinto". L'acte comptarà amb la participació de Miquel Amorós, autor de "Durruti en el laberinto". A partir d'aquí, es parlarà del moviment proletari d'inicis del segle XX, de la guerra civil, dels somnis de la revolució i l'utopia llibertària i de dones i homes que com Durruti van fer la història.

La vida de Durruti, com la de tants altres anarquistes, està plena de llacunes pròpies de la lluita clandestina, en la qual l'anonimat i l'absència d'empremtes són fonamentals per a la supervivència. Miquel Amorós, nét d'anarquistes, s'apropa a l'anarquisme el 1968. Durant els anys 70 va participar en la fundació de diversos grups anarquistes com ara "Bandera Negra", "Tierra Libre", "Barricada", "Los incontrolados" i "Trabajadores por la Autonomía Obrera y la revolución social". Passa algun temps a les presons franquistes, abans d'exiliar-se a França. Miquel Amorós va estar en relació amb Guy Debord a principis dels anys 80.