Joan Colom Big Bang enceta la temporada a El Kau de les Fades

La Torre
10 d'abril del 2015
576_1428673761capture-20150410-154807
576_1428673761capture-20150410-154807


A partir d'aquest dissabte i fins el 16 de maig El Kau de les Fades, situat al Torrent Monné del Parc de Vallparadís, oferirà uns concerts musicals a partir de la una del migdia. Les actuacions són majoritàriament de grups i músics de la ciutat de Terrassa i es fan sota el sistema de taquilla invesrsa, és a dir, l'espectador decideix el preu de l'actuació.

Dissabte dia 11, La Joan Colom Big Bang presentarà "Canta&Conta". Joan Colom, procedent de Cambrils, és el projecte de la seva pròpia banda formada per quatre extremitats, dos pulmons, cordes vocals i una mica de cor. Els directes incorporen cançons pròpies i algunes versions i exploren sensacions i contrastos que poden variar des de la mística fins a la bogeria per acabar éssent tota una experiència per al públic assistent.

Així doncs, podem dir que La Joan Colom Big Bang és un home orquestra, estàtic, que utilitza de bombo una maleta i de caixa una pandereta. Incorpora també altres percussions com una campana, una cortina i un plat que fan l'acompanyament a la guitarra o l'acordió. A més hi sumem la veu, l'harmònica i una mena de trombó.

La Big Bang, es un projecte que s'ha anat construint poc a poc. La primera experiència d'home orquestra de l'artista es remunta al 2004 amb la companyia La Colomada en el seu espectacle de teatre gestual, humor i música CabaRRet, on la seva música acompanyava les peripècies d'un personatge prou desequilibrat.

Pero no és fins al 2012 que en Joan torna a experimentar amb noves formes de tocar i cantar incorporant altres sons, sense ajuda de cap instrument electrònic. El repertori consta de cançons pròpies i de versions de pop, rock, reggae d'artistes de l'escena catalana i d'artistes internacionals com són El Petit de Cal Eril, Jaume Sissa, Bob Marley, Leonard Cohen, Pink Floid...Cançons que l'artista es fa seves i per tan les interpreta amb el seu toc personal.

Concerts amb taquilla inversa
 
A la taquilla inversa és l’espectador qui decideix el preu de l’entrada, un cop ha vist i escoltat el concert. L’espectador paga el què considera oportú i just, després d’haver gaudit de l’espectacle. Es tracta d’un exercici de responsabilitat i maduresa per part de l’espectador, que, en aquest cas, és qui ajuda al músic a tirar endavant, i a la sala a mantenir la programació de concerts. Els músics perceben, al marge de la taquilla inversa, un catxet fix.