Els objectius terroristes dels presumptes jihadistes, a tocar de casa

El Parlament, el complex policial d'Egara a Sabadell i la plaça Catalunya, entre els objectius

Redacció
09 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:31h
El complex central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell
El complex central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell | Albert Segura

El complex central dels Mossos d'Esquadra, a Sabadell. Foto: Albert Segura


A poc a poc es van coneixent detalls de la investigació de més de tretze mesos que ha permès als Mossos d'Esquadra detenir a onze persones relacionades, presumptament, amb el terrorisme jihadista a Catalunya.

El grup de presumptes terroristes tenien previst atemptar contra el Parlament, la plaça Catalunya i la plaça Espanya de Barcelona, el centre comercial Les Arenes, una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Sabadell i el complex policial Egara, la seu central de la policia catalana, segons explica aquest dijous "El Periódico de Catalunya". Les imatges, s'asseguren des d'Interior, no són «artístiques o turístiques».

Els terroristes estaven vigilants gairebé les 24 hores del dia. És per això que els Mossos d'Esquadra i el departament d'Interior asseguren que en cap moment hi va haver cap perill real per la població. L'atemptat estava en una fase prèvia i en el cas que haguessin procedit a cometre'l, haguessin pogut ser detinguts per la policia que els seguia des de feia més d'un any.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat a RAC1 aquest dijous que el seu departament coneix els objectius on presumptament volia atemptar la cèl·lula jihadista detinguda però no ha confirmat ni desmentit els llocs esmentats per "El Periódico".