Novetats en l'aparcament d'Egarvia a Sant Leopold

Es crea una tarifa especial pel cap de setmana i un nou sistema de guiatge

La Torre
12 d'abril del 2015
Una col·laboració de l’empresa municipal Egarvia amb la companyia Circontrol ha permès introduir novetats a l’aparcament que aquesta empresa municipal gestiona al carrer de Sant Leopold orientades a afavorir l’estalvi energètic, promoure la “mobilitat elèctrica” i facilitar la mobilitat dins de les instal·lacions. 

Les innovacions introduïdes es desenvolupen en tres línies. D’una banda, s’ha canviat tota la il·luminació de l’aparcament per llums tipus LED i s’ha implantat un sistema de gestió intel·ligent. Aquestes modificacions generen un estalvi energètic que té repercussions tant mediambientals com econòmiques, ja que en instal·lacions d’aquestes característiques el consum elèctric suposa una part molt important de les despeses. 

D’altra banda, s’ha implantat un sistema de guiatge, que facilita els moviments dins de l’aparcament. Mitjançant llums, es visibilitza clarament la disponibilitat de places, fet que augmenta l’eficiència de les instal·lacions. Aquest sistema ja està en marxa a l’aparcament d’Egarvia de la plaça del Progrés, amb uns resultats molt satisfactoris. 

El darrer element d’aquesta actuació modernitzadora té relació amb el foment de la “mobilitat elèctrica”. Així, a l’aparcament s’han incorporat tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics de darrera generació. Totes aquestes intervencions s’emmarquen dins del programa MIT (Mobilitat Intel·ligent de Terrassa). 

Paral·lelament a les actuacions de modernització de l’aparcament públic de Sant Leopold, Egarvia està desenvolupant altres estratègies per tal de fomentar la seva utilització. La darrera iniciativa és una oferta per als seus usuaris de cap de setmana, aplicant una tarifa especial de tres euros per a estades de fins a quatre hores, i de cinc euros per a tota la jornada.