Fernández Díaz vincula jihadisme, fundació Nous Catalans i independentisme

El ministre de l'interior ja havia fet unes declaracions similars temps enrere

Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 10:35h
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz | Congrés dels diputats

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha parlat aquest dimecres a "El matí de Catalunya Ràdio" de l'operació contra el jihadisme que està tenint lloc en diverses comarques . En un moment de l'entrevista el ministre ha relacionat aquest col·lectiu amb la fundació Nous Catalans -vinculada a CDC-: "Recordo que aquesta entitat intentava captar gent d'aquesta comunitat cap a la independència", ha dit Fernández Díaz, una estratègia, ha afegit, poc "prudent". 

Les reaccions a les paraules de Fernández Díaz no s'han fet esperar. Per una banda, el conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, les ha titllat de "desafortunades i fora de lloc" a "El Món a Rac1". El director de la fundació Nous Catalans, Àngel Colom, també ha considerat poc encertades les declaracions del ministre, a qui ha demanat que "rectifiqui".

També ha comparegut a RAC1 el diputat de la CUP, David Fernàndez qui ha criticat durament el ministre: “Em sembla una autèntica vergonya, una animalada. Aquest home és un perill públic”. Fernández ha demanat la seva dimissió. 

No és la primera vegada que Fernández Díaz fa unes declaracions d’aquest tipus. En una entrevista el setembre passat a la "Cadena SER", el ministre va assenyalar que la fundació Nous Catalans pretén que mig milió de musulmans de diverses nacionalitats “s’integrin en l’independentisme”. A més va afirmar que l'entitat “té com a missió prometre’ls el paradís a la terra si donen suport a la independència de Catalunya”.