Operació contra el jihadisme a Terrassa

Els Mossos efectuen 10 detencions i entrades en tretze pisos i locals de diverses poblacions catalanes durant aquesta matinada i matí de dimecres

La Torre
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 15:41h
 A la ciutat egarenca, la policia ha entrat a habitatges del carrer d'Aymerich i Gilabertó, al barri de Ca n'Anglada
A la ciutat egarenca, la policia ha entrat a habitatges del carrer d'Aymerich i Gilabertó, al barri de Ca n'Anglada | Cristóbal Castro


Una operació dels Mossos contra el jihadisme està portant a terme diversos escorcolls per ordre del jutjat número 1 de l'Audiència Nacional durant aquesta matinada a Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Valls. A la ciutat egarenca, la policia ha entrat a habitatges del carrer d'Aymerich i Gilabertó, al barri de Ca n'Anglada, però també domicilis del passeig 22 de juliol i de l'avinguda de Barcelona. L'objectiu són algunes persones que estarien efectuant tasques de captació per enviar combatents a l'estat Islàmic a Síria.
 
Fins al moment, s'han realitzat deu detencions i tretze entrades i perquisicions, on els investigadors estan comissant material divers. Els detinguts estarien, presumptament, implicats en diversos  delictes relacionats amb el terrorisme jihaidista, especialment vinculat amb les consignes de l'organització terrorista Estat Islàmic (EI)/ DAESH. Aquesta és una de les principals operacions contra el terrorisme jihaidista feta fins al moment a Catalunya.

L'operatiu seria conseqüència, segons sembla, de les detencions de dos veïns de Monistrol de Montserrat a Bulgària quan intentaven continuar cap a Turquia i Síria per integrar-se a les milícies de l'EI. La investigació feia un any que havia començat i també es creia que la cèl·lula podria haver estat preparant atemptats a Catalunya, tot i que no eren imminents. 
 

Aquesta és la tercera operació que es porta a terme contra elements jihadistes a Catalunya en les darreres setmanes. 


El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha manifestat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que en l'operatiu d'aquesta matinada hi participen 360 agents dels Mossos d'Esquadra de diferents unitats, entre elles el Grup Especial d'Intervencions (GEI) i els Tedax, experts en la desactivació d'explosius. El conseller ha argumentat que cal aquest ampli dispositiu atesa la complexitat de l'acció. Espadaler no ha descartat que en els escorcolls es puguin troba explosius.