La CUP Terrassa posa sobre la taula l'aposta per la sobirania alimentària

Xerrada-debat aquest dimecres sobre un nou model agro-ecològic

La Torre
06 d'abril del 2015
Actualitzat el 07 d'abril a les 10:33h
La CUP Terrassa organitza aquest dimecres, dia 8 d'abril, a dos quarts de vuit del vespre i al Casal Cívic de Ca n'Aurell la jornada de presentació de l'àmbit de la Sobirania Alimentària. L'objectiu d'aquesta xerrada-debat és analitzar quines són les alternatives locals que estan naixent i que aposten per un model agro-ecològic que tingui en compte tots els aspectes de l'alimentació: des de la relació amb l'entorn, el model de producció, les relacions socials que s'estableixen i les seves conseqüències a nivell global.

Marc Montlló, tècnic al Centre Especial de Treball l'Heura explicarà quines són les tasques que estan duent a terme en el camp de l'agricultura social i la aposta per treballar amb cooperatives de consum.

A la vegada, la CUP intentarà reflexionar d'una forma més general quins moviments estan sorgint a la ciutat en base al treball d'anàlisi que es va fer a les jornades de Desfilant Terrassa del passat 28 de març. Per la seva banda, Mónica Vargas, membre de l'Observatori del Deute en la Globalització, indicarà en primer lloc quins són els punts claus de l'actual model agroalimentari als que cal fer front per avançar cap a un sistema alimentari que posi al centre de les decisions la vida de les persones, tant de consumidors com de productors, i el risc que suposa l'aprovació del nou Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions, a la sobirania dels pobles en matèria d'alimentació.

A l'acte també hi participarà Roc Padró com a membre de Terra Franca i de la CUP de Terrassa que plantejarà la proposta d'aquesta associació per tal de facilitar i garantir l'accés a la terra a totes aquelles persones que volen iniciar projectes agroecològics. Posteriorment s'obrirà un debat de com, tenint en compte el que s'ha presentat, a Terrassa es pot fer una aposta municipalista que permeti avançar cap a un horitzó de Sobirania Alimentària.
 
 

Resultats de les eleccions municipals a Terrassa