El Col·legi d'Advocats rebutja la Llei Mordassa

L'ICATER també es mostra contrari a la reforma del Codi Penal realitzada pel govern espanyol

La Torre
03 d'abril del 2015
Actualitzat el 10 d'abril a les 6:29h
El Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) ha manifestat en un comunicat el seu total rebuig a la reforma del Codi Penal i l’aprovació de la Llei de Seguretat Ciutadana o "llei mordassa", ja que considera que ambdues lleis "no són en cap cas fruit del consens polític i social que requereixen normes d'aquesta transcendència".

Segons l'entitat aquestes recullen demandes que "en cap cas provenen de la ciutadania", i que essencialment procuren "endurir la justícia per la comissió de delictes per part dels ciutadans".

Entre les mesures que introdueix la reforma del Codi Penal s’inclou la instauració de la pena de "presó permanent revisable, la constitucionalitat de la qual és més que qüestionable, així com també la supressió de les faltes, que passen a configurar-se com a delictes lleus o sancions administratives i, consegüentment, amb penes més greus".

L’ICATER també mostra la seva disconformitat amb les mesures que conté la Llei de Seguretat Ciutadana, contràries a l'exercici de les llibertats constitucionals d'expressió i de manifestació, que porten a un clar retrocés de l’Estat de Dret.