Vacarisses se suma al banc d'ADN per identificar víctimes de la Guerra Civil

En el ple ordinari també es va aprovar celebrar un debat electoral a Ràdio Vacarisses

La Torre
03 d'abril del 2015
El darrer ple d'aquesta legislatura va aprovar de forma unànime el Banc d'ADN per identificar desapareguts a la Guerra Civil. Tots els grups municipals van mostrar-se partidaris de donar suport al Banc dels familiars de les persones desaparegudes en aquest període, amb l’'objectiu d'’identificar-les d'’una manera ràpida i fiable quan s'’obrin les fosses i s’'exhumin els cossos.

La moció, presentada per ERC, també inclou el compromís de difondre la iniciativa a la ciutadania de Vacarisses, ja que es veu com “una "eina per a la recuperació de la dignitat i la memòria històrica"”.

Captació d’aigua a Can Còdol

D'altra banda, també va tirar endavant, i per unanimitat, l’'aprovació definitiva del projecte Captació d'’aigua subterrània a Can Còdol per a la millora de la xarxa d’'abastament a Vacarisses, que compta amb un pressupost de 98.075,56 euros. 

La darrera moció presentada al ple, també per part d’'ERC, sol·•licitava la retransmissió d’'un debat per la ràdio municipal, “amb els diferents candidats a l’'alcaldia de Vacarisses”. Tots els partits van votar-hi a favor. El regidor del PP, Mariano Méndez, va puntualitzar que “no hauria de fer falta cap moció per "debatre qualsevol tema davant de la ciutadania”". En un mateix sentit, es va pronunciar la regidora socialista Laura Sánchez, que va titllar la moció "d’”'inqüestionable"”.

El regidor de Comunicació, Lluís Alburquerque, va confirmar l’'acceptació de la proposta per part de l'’equip de govern: “"entre tots, muntarem una fórmula per pactar un debat de forma civilitzada”". I va aprofitar per oferir l’'estudi de Vacarisses Ràdio als partits que concorreran a les eleccions del 24 de maig i necessitin enregistrar les seves falques electorals.