Recorregut fotogràfic per la història de la Setmana Santa a Terrassa

La Torre
02 d'abril del 2015
L'Arxiu Municipal acull 'La Terrassa Penitent'
L'Arxiu Municipal acull 'La Terrassa Penitent' | Foto: A.T.

L'Arxiu Municipal acull 'La Terrassa Penitent' Foto: A.T.


L'Ajuntament de Terrassa, a través de l’Arxiu Municipal, ha produït l’exposició "La Terrassa Penitent", que es pot visitar a la seu de l’arxiu (c/ Pantà, 20) fins a final de mes. La mostra aplega 23 fotografies, datades des de principis del segle XX fins l’actualitat, en un recorregut per la història de la Setmana Santa a la ciutat.

Entre les imatges seleccionades hi ha fotografies dels armats de diferents èpoques, els diversos passos de la processó del dijous sant dels anys 30, les processons dels anys 60 als barris emergents de la ciutat i finalment les recuperades processons actuals. L’exposició es completa amb cartells originals dels actes de Setmana Santa dels anys 40 i 50 del segle XX, i alguns documents de la Confraria del Sant Crist, que és la que organitzava les processons, a més d’un text introductori que resumeix la història de la Setmana Santa a Terrassa.

La mostra està comissariada pel fotògraf Rafael Aróztegui i l’arxivista jubilat Joaquim Verdaguer, tots dos col·laboradors voluntaris dels arxius de Terrassa. També hi han col·laborat la Biblioteca Central de Terrassa, Rafel Comas i l'Arxiu Històric de Terrassa i Comarcal del Vallès Occidental. L'horari de l’exposició, que es podrà veure fins el 30 d’abril, és de dilluns a divendres de 9 a 14.30 h.