Una estafa amb les trucades de WhatsApp que et pot costar 40 euros al mes

A la persona que l'instal·li li podria arribar a fer costar fins a 40 euros al mes

per Redacció, 31 de març de 2015 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: WhatsApp


Des de fa uns dies WhatsApp ja permet fer trucades entre els usuaris que disposin d'un mòbil amb el sistema operatiu Android. Tot i això, i com acostuma a passar, els tramposos sempre van més ràpid. L’aplicació ‘Activar llamadas whatsapp’ disponible a Google Play és una estafa que pot arribar-li a costar fins a 40 euros al mes a la persona que l’instal·li.


El que fa aquesta ‘app’ és carregar la pàgina web activarllamadaswhatsapp.com. Tot seguit, insta a clicar sobre un botó on hi ha escrit ‘Activar llamadas’, que redirecciona l’usuari a un formulari on demana el número de telèfon. En el moment en què l’introduïm, estarem subscrivint-nos a un servei d’SMS 'premium' que ens pot arribar a costar la xifra en euros esmentada.

A hores d’ara ja porta entre 100.000 i 500.000 descàrregues a la plataforma de Google, fet que demostra que molta gent hi està caient i que cal estar alerta. La Guardia Civil i la Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) ja han estat alertades de la seva existència i és probable que en els propers dies desaparegui del mercat d’aplicacions.

 

Participació