Les JERC Terrassa reclamen l'aturada del Districte Jove

Eduard González afirma que "fins i tot l’alcalde Jordi Ballart va acceptar el fet que les polítiques de joventut necessiten ser repensades"

La Torre
31 de març del 2015
Actualitzat el 01 d'abril a les 5:18h
Isaac Albert i Eduard González
Isaac Albert i Eduard González | JERC

Les JERC afirmen que el Districte Jove és un programa amb l’objectiu d’intervenir directament a la ciutat amb una oferta de lleure juvenil, "però no funciona i la despesa que suposa és del tot inassolible". Per això volen eliminar-lo. 

"El Districte Jove és un servei molt qüestionat pels moviments juvenils de la ciutat", destaca Eduard González -candidat de les JERC a les eleccions municipals", "i fins i tot l’alcalde Jordi Ballart va acceptar el fet que les polítiques de joventut necessiten ser repensades. En canvi, l'Ajuntament renova un servei que suposa el 30% del pressupost de la regidoria de Joventut, sense acordar-ho ni consensuar-ho amb ningú, hipotecant d’aquesta forma les polítiques dels propers 2 anys".

A més, a reflexió d'Isaac Albert, candidat a l'alcaldia, "el Districte Jove no hauria d’intervenir allà on ja hi ha una molt bona oferta, ja sigui d’esplais o d’associacions, per tal d'enfocar els recursos en altres accions més efectives".

Les JERC proposen encetar un debat amb totes les entitats juvenils i socials de la ciutat per repensar una forma d’intervenció directa per la joventut. La idea és fomentar l’associacionisme als barris, "ja que és la millor eina. Els i les joves que treballen dia a dia al seu barri coneixen la seva gent i creen així una oferta adaptada i propera, que teixeixi ciutat".