De Setmana Santa? 7 radars a la comarca de Terrassa

El Servei Català de Trànsit detalla que en total hi ha 223 aparells repartits arreu del territori català, el 3,14 per cent a la demarcació egarenca, sobretot a la C-58 i els municipis de Viladecavalls i Vacarisses

N.D./La Torre
30 de març del 2015
Actualitzat a les 14:06h

Foto: Adrià Costa


Catalunya és la comunitat autònoma amb més radars de tot l'estat espanyol, segons dades de Dvuelta corresponents al 2014. El Servei Català de Trànsit detalla que en total hi ha 223 aparells repartits arreu del territori català, la majoria d'ells situats a la demarcació de Barcelona, tal com es pot veure en la llista publicada per l'entitat -el 3,14 per cent a la comarca egarenca. Als radars fixos esmentats també s'hi han de sumar els mòbils.

A la comarca de Terrassa n'hi ha set. Els fixos se situen bàsicament a la C-58 (autopista i autovia de La Bauma), tres a Vacarisses, dos a Viladecavalls i un al terme municipal egarenc. Es concentren en el tram que va fins a Manresa, perillós especialment quan plou o hi ha boira. L'altre fi se situa a la N-150, a tocar de l'entrada de l'Hospital de Terrassa.

De tots aquests els que "més multen" són: el radar de la C-31 a Platja d'Aro (Baix Empordà), el de la C-31 nord a Badalona i el de la C-35 a Caldes de Malavella (La Selva). En tots tres trams, la velocitat màxima a la qual es pot circular és de 80km/h.

L'aparell de Platja d'Aro és el més polèmic: es troba després d'un tram on es permet anar fins a 100 km/h i els conductors gairebé no tenen temps de reduir. Aquest radar multa una mitjana de 133 cotxes al dia.

El de Caldes de Malavella està situat al quilòmetre 91,2 de l'autovia en sentit Vidreres i es troba en un tram amb límit de 100 km/h on els conductors acostumen a córrer. D'altra banda, el de la C-31 nord està instal·lat al punt quilomètric 211,43 en direcció Barcelona.

Al llarg del 2014 Trànsit va obrir més de 600.000 expedients a conductors enxampats per la xarxa de radars fixos situats a les carreteres catalanes.
 

Consulteu la llista de radars fixos a Catalunya

Consulteu les coordenades dels radars fixos de Catalunya