Cárdenas estripa el carnet i denúncia irregularitats a C's

Escollit l'alcaldable de Ciutadans a Terrassa el 2012, assenyala com a màxim responsable de la seva decisió d'abandonar el partit a l'actual dirigent, Javi González | "No els votaré a les eleccions municipals" ha subratllat l'exsocialista i afirma que "fins al mes de maig buscaré un partit que em retorni la confiança"

La Torre
27 de març del 2015
Actualitzat el 28 de març a les 5:41h
Cárdenas diu que tot i donar-se de baixa del C's no es retira de la política
Cárdenas diu que tot i donar-se de baixa del C's no es retira de la política | Foto: Cristóbal Castro

Cárdenas diu que tot i donar-se de baixa del C's no es retira de la política Foto: Cristóbal Castro


En el mateix escenari on va ser designat alcaldable per Ciutadans Terrassa el 14 de desembre de 2012 –el restaurant Milton Convención–, Juan Jiménez Cárdenas ha fet públics aquest divendres els motius que l'han portat a abandonar la primera línia política, a donar-se de baixa com a militant de Ciutadans i a anunciar que no votarà a aquest partit en els propers comicis municipals: "Al Nadal de 2013, em van ser diagnosticats diversos problemes mèdics que em van obligar a replantejar-me la meva activitat política. A l'agost de 2014 i sense donar-me explicacions, Ciutadans Terrassa va decidir suspendre la Junta de la qual jo en formava part i designar una gestora que havia de convocar eleccions en un termini de 6 mesos; un període que ja ha transcorregut amb escreix sense que s'hagin celebrat eleccions".

Juan Jiménez Cárdenas denuncia "diverses irregularitats" en el si de Ciutadans Terrassa com ara "actes no publicades, acumulació de càrrecs dels seus dirigents, no convocatòria d'eleccions…" i apunta directament al seu líder, Javi González. "No confio en qui encapçala Ciutadans a Terrassa. És una persona que només es mou per l'ànsia de poder, el desig de figurar, però que no està compromesa amb la ciutat. Al final són les persones les que governen les ciutats i el més important és que siguin honrats, bons gestors i que treballin pel bé pels seus veïns. Un candidat a l'alcaldia de Terrassa no pot preguntar 'quin barri és aquest?'".

Cárdenas afirma que igual que ell són molts els militants de Ciutadans que han decidit abandonar la formació en els darrers mesos o bé donar-se d'alta en una agrupació de Ciutadans fora de Terrassa, "al voltant d'un 80% dels militants s'han donat de baixa", diu.

A partir d'ara, l'exmilitant del PSC fins el 2011 abandona la primera línia política de Terrassa, "però no em retiro de la política, perquè és la meva passió des que tenia 13 anys. Fins al mes de maig buscaré un partit que em retorni la confiança i, si em convenç, potser els ajudi, encara que sense afany, lluny de la primera línia. El més important és que es tracti d'un partit local, format per gent hornada que vulgui a Terrassa i que conegui les particularitats d'aquesta ciutat. En política municipal, la dependència política de les centrals de Barcelona o Madrid és negativa per a la ciutat".