Jornada per prevenir el maltractament als animals

L'acte anava dirigit als tècnics municipals dels ajuntaments vallesans

La Torre
28 de març del 2015
Actualitzat a les 7:00h
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través del cos d’Agents Rurals, està duent a terme una campanya per prevenir els abandonaments i el maltractament d’animals de companyia i fomentar-ne la tinença responsable. Per tal d’exposar-vos els objectius i les actuacions d’aquesta campanya, aquesta setmana s’ha celebrat al Consell Comarcal la “Jornada formativa sobre la gestió dels animals de companyia en el món local”. A la sessió hi van participar 36 representants d’una vintena de municipis.
 
La jornada s’emmarca dins de la campanya de control i vigilància de la identificació i cens que durà a terme el Cos d’Agents Rurals del DAAM. A la sessió hi van intervenir en primer lloc el Cap d’Àrea Regional del Cos d’Agents Rurals de Barcelona, Jaume Bosch, que van explicar les linies d’actuació de la Dirreccó General del Medi Natural i Biodiversitat i també la nova campanya de sensibilització dels agents rurals.
 
També hi van  intervenir dos tècnics veterinaris del Servei de Biodiversitat i protecció dels animals que van informar sobre el Registre animals de companyia (ANICOM) i ajuts destinats als ens locals i protectores. Finalment, un agent rural del Grup de suport de fauna va explicar casos pràctics i la normativa reguladora de la protecció d’animals.