S'inaugura una exposició sobre Jaume Desfar, senyor de Vacarisses

La Torre
27 de març del 2015
Actualitzat a les 11:01h
La sala CUPS del Castell va acollir la mostra
La sala CUPS del Castell va acollir la mostra | Foto: A.V.

Vacarisses ha inaugurat l'exposició "Jaume Desfar, conseller de Pere el Cerimoniós i senyor de Vacarisses. Orígens i formació del poble". L’eix de la mostra eren les imatges de 15 pergamins del Marquesat de Castellbell, que es troben a l’Arxiu de la Corona d’Aragó i que la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vacarisses va digitalitzar a principis d’any. Els documents, del segle XII al XIV, fan referència al terme i senyoriu de Vacarisses.
 
La presentació dels pergamins es va acompanyar de la transcripció dels textos en llatí i d’un resum del seu contingut, en català. Tot plegat es va complementar amb imatges il·lustratives, a més de restes de ceràmica i mapes, per ajudar a la comprensió de la història de Vacarisses. També s’hi va poder visualitzar un audiovisual sobre el orígens i la formació del poble, amb especial atenció sobre la figura de Jaume Desfar.
 
La presentació de la mostra, que comptar amb una elevada assistència, va anar a càrrec de l’alcalde de Vacarisses, Salvador Boada; el regidor de Cultura, Lluís Alburquerque, i l’encarregat de la transcripció i la traducció dels textos originals i de l’assessorament històric, Joan Valls.