Compromís en fer de Terrassa una ciutat pels i les joves

Un article d'Edu González, cap de llista de les JERC de Terrassa a les eleccions municipals del 24M de 2015, ex-portaveu de les JERC de Terrassa i del Vallès Occidental, Conseller nacional de les JERC i d’ERC.

La Torre
27 de març del 2015
Actualitzat a les 7:58h

Les JERC a Terrassa som una entitat juvenil que fa quasi 25 anys que treballa de forma ininterrompuda per aconseguir millorar la vida dels i les joves de la ciutat de Terrassa. En aquest temps, més de 200 persones entre els 14 i els 28 anys han treballat per aquest objectiu i localment han participat en la construcció d’una majoria social a favor d’una República Catalana sobirana, socialment justa i econòmicament pròspera que ben aviat culminarem.

A Terrassa, les JERC ens hem involucrat sempre en tots els moviments juvenils i hem estat el contrapunt polític a les pobres polítiques de joventut dels socialistes, hem fet propostes que malgrat tenir recolzament públic no han estat escoltades. Vam ser impulsors de les primeres festes alternatives de Festa Major, l’any 92. Vam ser la gota malaia de les majories absolutes d’en Royes a Terrassa i del PP a Madrid, vam ser la punta de llança contra el servei militar, vam posar en evidència l’Alcalde Pere Navarro quan s’esforçava a parlar de la joventut de cara a la galeria i hem teixit aliances amb aquelles entitats juvenils que comparteixen l’objectiu de treballar per millorar el dia a dia de la nostra gent, fundant de nou el Consell de Joves de Terrassa, l’eina participativa que ha de vetllar per la qualitat de les polítiques de joventut a la ciutat.

ERC, MES i les JERC, amb l’Isaac Albert al capdavant, ens presentem amb les idees molt clares: volem que Terrassa sigui pal de paller del procés d’Independència de Catalunya i posicionar l’Ajuntament de Terrassa inequívocament al costat del poble de Catalunya, així ho vam signar fa uns dies amb l’ANC.

És absolutament urgent i necessari que les polítiques de joventut a la ciutat siguin consensuades amb les entitats que hi treballen dia a dia i que es dissenyin estratègicament per aconseguir un dels més grans i alhora difícils passos pel joven: la llibertat, l’emancipació, en els seus tres àmbits principals, formació, treball i habitatge. El comú denominador de les propostes de les JERC és posar sempre els i les joves al centre de les decisions que més els afecten, vetllar perquè tots i cada un dels organismes de l’Ajuntament pensin en clau juvenil, que tinguin en compte les dificultats o trets característics que per edat els són exclusius. Tenim molt clar que la joventut terrassenca ha de poder sentir-se identificada i orgullosa de la seva ciutat, cosa que actualment no passa i que és un símptoma clar del poc interès mutu entre Ajuntament i jovent.

Sóc l’Edu González, numero 6 a la llista d’ERC+MES, tinc 26 anys i estic acabant Enginyeria Industrial a la UPC de Terrassa, tot i que ja fa tres anys que treballo d’enginyer mecànic en una empresa de la ciutat. Fa quasi vuit anys que milito a les JERC i a ERC, on he estat Portaveu de les JERC de Terrassa i de les JERC del Vallès Occidental, i membre de l’executiva local d’ERC de Terrassa. He treballat i participat en moltes entitats de la ciutat, d’entre les quals en destaco els Voluntaris Forestals de Terrassa, amb qui col·laboro cada estiu per prevenir grans incendis forestals. També he estat vinculat al món esportiu: he passat per la Unió Atlètica de Terrassa, l’Handbol Terrassa i he participat en la fundació i consolidació del Club de Rugbi dels Carboners de Terrassa, on gaudeixo del rugbi des de ja fa cinc temporades.

Tinc un greu problema: sóc inconformista i no sóc capaç de quedar-me a casa mirant com la ciutat s’empobreix i no té idees per sortir-se’n, m’estimo la meva ciutat i la meva gent i això m’empeny a fer tot el que estigui a les meves mans per millorar-la. Per això, vaig acceptar ser el cap de llista de les JERC a Terrassa i formar part de la candidatura que farà l’Isaac Albert el nou Alcalde de la ciutat.