Pepa Garcia, bicampiona d'Espanya en esquí de fons

La Torre
26 de març del 2015
Actualitzat a les 17:34h
L'egarenca Pepa Garcia, al centre de la imatge
L'egarenca Pepa Garcia, al centre de la imatge | Foto: Joan Aubert

L'egarenca Pepa Garcia, al centre de la imatge Foto: Joan Aubert


El proppassat cap de setmana es van dur a terme els Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons a l’estació nòrdica de Linza (Vall d’Ansó). Malgrat haver-hi molta neu, el seu estat primaveral (neu transformada molt humida) va fer molt dures les curses. Fins i tot va ploure el  dia previ a la primera cursa.

La terrassenca Pepa Garcia Tàpias, pertanyent al ceretà Club d’Esquí Bellver, va prendre-hi part com a representant de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern en la categoria Júnior-I (anys 1997 i 1998), proclamant-se vencedora en les proves de tècnica clàssica i tècnica lliure (patinador). Així mateix, les curses de Campionat d’Espanya formen part del trofeu Copa Espanya, d’àmbit nacional, assolit també per l’esquiadora egarenca.

Garcia és membre del Centre de Tecnificació d’esquí de fons de la Seu d’Urgell des de l’any 2013, pertanyent al programa ARC (Alt Rendiment Català) i ha estat concentrada als Alps durant la tardor en diverses ocasions per tal de preparar la temporada 2014-15. Això ha fet que, juntament amb la seva dedicació diària als entrenaments, doni els seus fruits. La temporada 2013-14 va rendir menys a causa d'una tendinitis dels aquiles que va arrossegar durant tota la temporada i de la qual ja n'està restablerta. 
 

L'esquiadora egarenca en una de les proves Foto: Montserrat Tàpias