'Papers sense contracte' topa amb la Llei d'Estrangeria i el govern espanyol

Ablanedo insta als impulsors de la campanya a buscar el suport dels partits polítics per presentar les reformes oportunes

La Torre
26 de març del 2015
Actualitzat a les 20:56h
Representants territorials, entre els quals el de Terrassa, de la Campanya ‘Papers sense Contracte’ van exposar al Subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, les seves propostes per donar una sortida a les persones que pateixen les conseqüències de no tenir regularitzada la seva situació al nostre territori.
 
Concretament, es van posar sobre la taula mesures com: Incloure el supòsit de vulnerabilitat a l'informe d'arrelament, com un cas més a tenir en compte per poder prescindir del requisit del contracte de treball; Canviar la taula de l’IPREM per la del SMI i eliminar el requisit del contracte per evitar així la irregularitat sobrevinguda; en les condicions de renovació de les targetes no només tenir en compte els cursos de formació que són de prioritat nacional a l'actualitat, sinó també altres tipus de cursos; o no exigir als fills nascuts a l’Estat espanyol els mateixos requisits de la reunificació familiar que es demanen als fills nascut al país d’origen.
 
Ablanedo, per la seva banda, va explicar que no es poden canviar ni la Llei d’Estrangeria ni el Reglament que la desenvolupa, i que la Campanya haurà de buscar el suport dels partits polítics per presentar les reformes oportunes. A més, va assenyalar que des de la Subdelegació s’ha estat "més que flexibles" amb els casos d’irregularitat sobrevinguda i que no tenen present cap cas d’aquest tipus, de la mateixa manera que en el front de les famílies amb fills menors sense papers.
 
Des de la Campanya, van insistir en reclamar una major "flexibilitat" en la interpretació de la normativa, que té més a veure "amb la voluntat política que amb el contingut de les lleis". També van criticar que la Llei d’Estrangeria posa l’èmfasi en la "qüestió econòmica, oblidant en un període de crisi com l’actual s’han d’adaptar les normatives als nous panorames".
 
La Campanya de ‘Papers sense un Contracte’ ha aprofitat la trobada per explicar el treball realitzat durant els darrers dos anys a Catalunya, que inclou l’aprovació de 10 mocions municipals gràcies al suport de més de 30 organitzacions. Els representants de Mataró, Terrassa, Barcelona i Lleida presents a la reunió van explicar les seves experiències als respectius territoris i la manca de perspectives que existeixen en l’actualitat pers als milers de persones que malviuen en situació irregular avui a Catalunya. 

La campanya realitzarà el proper 11 d'abril una massiva manifestació a Barcelona per posar en relleu la greu situació que travessen les persones immigrades que no poden regularitzar la seva situació per la falta d'un contracte de treball.