La visita de CiU a Madrid per parlar del IV Cinturó irrita el govern d'Ullastrell

L'executiu local acusa els regidors convergents de "deslleialtat cap al govern i l'Ajuntament" i exigeixen rebre "explicacions" sobre les negociacions que han dut a terme

Lluïsa Tarrida
26 de març del 2015
Actualitzat a les 11:46h
Aquest dimecres, els regidors de CiU Ullastrell Miquel Puig i Magda Rodó es van reunir amb el grup convergent a Madrid per parlar sobre el Quart Cinturó i sobre Ullastrell.
 
Aquesta trobada no ha estat massa ben rebuda pel govern d'Ullastrell. Malgrat que consideren que és una "bona iniciativa" demanar l'enllaç a l'autovia B-40 cap al municipi, "tal i com ja vam demanar en la darrera visita per part del delegat del Govern", consideren que els regidors convergents actuen "de forma totalment deslleial cap al govern i la institució locals".

Lamenten que "no és la primera vegada" que actuen "a esquenes" de l'executiu ullastrellenc i entenen que la seva actuació pot "condicionar profundament d'altres negociacions que el govern porta a terme que és qui té la potestat i el mandat democràtic per assolir o dissenyar projectes de futur al nostre poble". I recorden que aquest projecte té molts condicionants com per exemple: pactar amb els municipis veïns (Terrassa o Viladecavalls) les actuacions o interessos per poder portar a terme una negociació amb l'Estat; consultar els diferents POUMs veïns per saber si és possible fer aquest enllaç i, es té el beneplàcit dels ajuntaments veïns, que són els òrgans competents més afectats per una actuació d'aquest tipus; saber quin és el cost que aquesta actuació tindrà per a les arques municipals; quin traçat es proposarà al Congrés tenint en compte l'alt impacte ambiental que pot tenir aquest enllaç.

Així doncs, tot i reiterar que el govern local està "obert" a iniciar converses amb els òrgans competents per parlar d'aquest enllaç creuen que "per fermesa democràtica i lleialtat institucional hagués estat millor fer una proposta des de l'Ajuntament, treballada per tots els regidors, que no una proposta des de dos regidors de l'oposició". I esperen que aquesta acció hagi estat ben pensada i tenint en compte tots els condicionants i no "una acció purament electoralista a 58 dies dels comicis municipals". En tot cas, exigiran "explicacions públiques en els propers dies" als regidors convergents per tenir "la informació pertinent sobre aquesta negociació a esquenes del poble d'Ullastrell".