Terrassa participa en la jornada de treball dels col·legis d'advocats

La Torre
25 de març del 2015
Actualitzat a les 10:30h
La junta del Col·legi egarenc va participar en la reunió
La junta del Col·legi egarenc va participar en la reunió | Foto: ICATER

La junta del Col·legi egarenc va participar en la reunió Foto: ICATER


El Col·legi d'Advocats de Terrassa va participar en les Jornades de Juntes de Govern dels Col·legis Catalans, celebrades a Sant Fruitós de Bages. Els membres de les Juntes de Govern dels catorze Col·legis d’Advocats catalans van donar-se cita al Monestir de Sant Benet de Bages amb motiu de la XIII Jornada de Juntes de Govern organitzada pel Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC).

L’objectiu de la reunió se centrava en el debat dels últims projectes de reforma legislativa endegats tant pel govern central com per l’autonòmic, així com d’altres qüestions d’actualitat i interès que afecten a l’advocacia i a la ciutadania.

L'ICATER hi va tenir una participació activa, amb la presència de la Junta de Govern a tots els grups de treball constituïts. D’entre els temes que es van poder debatre són la reforma del Codi Penal, la Llei de Seguretat Ciutadana, les noves directives comunitàries en l’Assistència al Detingut, el paper de la mediació i l’arbitratge i la Llei de Serveis Professionals catalana. També s’han analitzat aspectes deontològics de la professió, finançament del col·legi, la prova d’accés a la professió d’advocat i la formació inicial necessària per exercir i adscriure’s al torn d’ofici, així com sobre la funció social de l’advocacia, o la implantació de les noves tecnologies en seu de la professió.

Aquesta jornada de treball intens ha de servir per tal que des del CICAC es facin arribar les conclusions de la Jornada a les administracions, institucions i partits polítics, per tal que les tinguin en compte a l’hora de tirar endavant les reformes legislatives previstes pels governs central i autonòmic.