Ficosa contractarà 75 enginyers per a la planta de Viladecavalls

Ficosa compta amb 8.645 empleats repartits per 13 centres de desenvolupament en diferents països del món, 400 dels quals són enginyers del centre vallesà

La Torre
24 de març del 2015
Ficosa, proveïdor global de primer nivell que es dedica a la investigació, desenvolupament, producció i comercialització de sistemes de seguretat, comunicació i eficiència per a l'automoció, té previst contractar en el transcurs d'aquest any 75 nous enginyers per al Centre Tecnològic de Viladecavalls. Aquestes noves incorporacions no només es dedicaran a la divisió d'automoció sinó que també aniran dirigides a cobrir posicions de treball relacionades amb sectors en expansió com els equipaments mèdics, la mobilitat, l'eficiència energètica i l'industrial.
 
Ficosa ha experimentat en els últims anys una profunda transformació tecnològica basada en el desenvolupament de productes de més valor afegit en electrònica i software. Alhora, la multinacional ha convertit la crisi en una oportunitat per reforçar la seva posició en el mercat i augmentar la seva projecció a través d'una estratègia basada en tres pilars: la globalització, la innovació i la diversificació de la seva activitat cap a nous sectors més enllà de l'automoció.
 
La creació d'aquests nous llocs de treball està estretament relacionada amb l'important esforç de la multinacional per capitalitzar les innovacions i els últims avenços que es produeixen en el sector de l'automoció i les noves tecnologies.
 
L'equip d'enginyers és un engranatge clau per Ficosa ja que s'encarrega de dur a terme l'activitat de recerca i desenvolupament de tot el Grup. Aquesta activitat s'ha vist reforçada pel creixement d'Idneo, la filial de la multinacional que proporciona serveis d'enginyeria extrapolant la tecnologia de Ficosa a sectors amb significatives oportunitats de creixement com salut, mobilitat, eficiència energètica i industrial.
 
Ficosa compta en l'actualitat amb 8.645 empleats que inclou 600 enginyers repartits per 13 centres de desenvolupament en diferents països del món, 400 dels quals es troben a Viladecavalls. La companyia va destinar l'any passat 44 milions d'euros en R+D, el que suposa un 4% de la seva facturació anual.
 
En paraules de Xavier Pujol, conseller delegat, "Ficosa es troba en un moment clau de la seva expansió com a conseqüència de l'impuls de les noves tecnologies, com ara la seguretat, les comunicacions i l'e-mobilitat, on en els últims anys la companyia ha estat invertint de manera significativa. La incorporació de bons professionals de l'enginyeria permetrà afrontar aquests nous reptes i projectar aquesta activitat de forma consistent".
 
Amb referència a la imminent aliança de capital i de negoci amb Panasonic, Xavier Pujol ha destacat que "aquesta associació no només portarà coneixement i tecnologies complementàries sinó també sinergies regionals i comportarà el desenvolupament de productes i solucions superiors per al que és imprescindible comptar amb un excel·lent i experimentat equip d'enginyers".
 
Ficosa ha fet una ferma aposta per la creació d'ocupació d'alt valor afegit com evidencia el fet que el nombre d'enginyers que treballen a Viladecavalls hagi augmentat en un 60% de 2013 a 2015. Aquesta tendència també es posa de manifest que el 97% de les contractacions durant el mateix període corresponguin a titulats universitaris. A més, en l'horitzó de 2019, la multinacional té previst generar 240 llocs de treball més destinats a enginyers i professionals tecnològics de carrera.
 
Viladecavalls, seu de R+D del grup Ficosa

A Viladecavalls es troba el Centre de R+D de tot el grup Ficosa. Aquestes instal·lacions, que són un referent en excel·lència electrònica i tecnològica, concentren la seva activitat en les àrees de la seguretat, les comunicacions i l'eficiència. Aquest centre és el motor global en recerca de la multinacional, nodrint als 13 centres de desenvolupament que la companyia posseeix per tot el món i que estan situats a prop dels clients (Detroit, Alemanya, França, Xina, Corea, etc.).
 
Les tecnologies desenvolupades a Viladecavalls, a part de tenir el seu correlat en la contractació de nous enginyers, alimenten la creació de nous productes i projectes amb alt valor afegit. Aquesta voluntat d'innovació constant va suposar que, el 2014, el 70% de la facturació de la companyia provingués de productes i projectes que no existien fa 4 anys. Així mateix, les aportacions tecnològiques es reflecteixen en les 470 patents actives amb què compta actualment Ficosa, sent una de les empreses que més patenta al nostre país.
 
Aliança de Capital i de Negoci amb Panasonic

El mes de setembre de l'any passat Ficosa i Panasonic van signar un acord d'inversió per a l'entrada de capital i una aliança de negoci que es ratificarà pròximament. Amb aquesta aliança planegen la integració del seu know how en tecnologia de la imatge i combinar la innovadora tecnologia d'imatge de Panasonic amb l'experiència i tecnologia de miralls per a automoció de Ficosa, accelerant així el llançament de la tecnologia avançada del sistema de mirall electrònic que propicia una conducció còmoda i segura.