Terrassa és l'epicentre d'una operació contra un grup de traficants d'haixix

La investigació contra un grup molt actiu que fa anys que funciona se centra a la ciutat egarenca, però també en pisos de Gavà, Sant Feliu de Llobregat i de Rubí

Joan Manel Oller
24 de març del 2015
Actualitzat a les 15:28h
Agents d'aduanes, de la Policia i dels Mossos entren en un bar del carrer de Mira-Sol
Agents d'aduanes, de la Policia i dels Mossos entren en un bar del carrer de Mira-Sol | Joan Manel Oller

Operació contra el tràfic d'haixix al barri de La Maurina de Terrassa Foto: Joan Manel Oller


Una operació dels Mossos d'Esquadra i de la Policia contra el tràfic d'haixix al Vallès Occidental i el Baix Llobregat es desenvolupa aquest matí i matinada a Catalunya. Els agents estan escorcollant domicilis de La Maurina i ja han practicat detencions. L'acció se centra a Terrassa, però també pisos de Gavà, Sant Feliu de Llobregat i de Rubí, on hi hauria el cap de l'entramat. 

Es tracta d'un macrooperatiu conjunt dels dos cossos de seguretat i de Vigilància Duanera contra el tràfic de droga contra una organització molt activa que fa anys que funciona al país. Sembla que el grup organitzat importava haixix des del Magreb, i un cop aquí es guardava en aparcaments tancats fins que es decidia la ruta per dur la mercaderia cap a França.

La meitat dels 30 registres contemplats es fan a la capital egarenca des de les sis, als carrers de Núria, de Mira-Sol i de Maria Auxiliadora, i el carrer de Miquel Ángel al barri de Pere Parres. Els cossos de seguretat han tancat alguns dels vials, tot i que hi ha poca circulació i la majoria dels veïns no se n'han assabentat. Els escorcolls també s'han realitzat en un petit bar del barri.

Les furgonetes i cotxes policials romanen aparcats a sobre de les voreres. La investigació està sota secret secret de sumari. 

A les nou del matí tot s'havia normalitzat i la major part del dispositiu policial havia desaparegut, a excepció d'alguns agents vestits de paisà i que van en cotxes sense identificació. L'operació s'havia donat per conclosa a La Maurina, en un un moment en què els carrers s'omplien de gent i de pares i mares que acompanyaven els nens a l'escola. Però més tard els agents han tornat i han començat a practicar detencions. A les 11 hi havia molt moviment de policia, especialment al carrer de Núria.

Els residents amb els que ha parlat La Torre s'han mostrat sorpresos. La investigació de les primeres hores del matí s'ha fet sense estridències i amb molt poc soroll i la gent ha continuat dormint o a casa seva aliena al que passava fora.