Membres de llistes d'ERC i MES se sumen al manifest de l'ANC

La candidatura encapçalada per Isaac Albert dóna suport a la campanya de l'Assemblea en què pretén que els partits es comprometin a impulsar el procés sobiranista des dels Consistoris

La Torre
20 de març del 2015
Actualitzat el 22 de març a les 17:28h
Els membres de la candidatura ERC i MES a la plaça de la Torre del Palau
Els membres de la candidatura ERC i MES a la plaça de la Torre del Palau | Foto: Maria Diaz

Albert llegint el manifest el qual ERC i MES han subscrit Foto: Maria Díaz


Aquest divendres ha tingut lloc l'adhesió pública de tots els candidats de la llista d'ERC Terrassa i de MÉS Terrassa a la crida realitzada per l'Assemblea Nacional Catalana per construir "Els ajuntaments per la independència".

L'objectiu d'aquesta iniciativa de l'ANC és que les candidatures presentades en aquestes eleccions municipals d'arreu del país incorporin en el seu programa electoral compromisos explícits per a l'impuls del "procés d'emancipació nacional des dels consistoris". L'acte ha tingut lloc a la plaça de la Torre del Palau amb la presència dels membres de la llista republicana i del president de Terrassa per la Independència, Miquel Noguera.

Els compromisos els quals estan plasmats en el document són els següents:

1. Declaració de suport als acords i accions que el nou Parlament resultant de les eleccions del 27 de setembre decideixi prendre i desenvolupar per posar en marxa el procés constituent de la República catalana com a nou Estat independent.

2. Declaració solemne del ple municipal d'impulsar la creació de l'Assemblea catalana de càrrecs electes i delegar-ne la representació municipal en l'alcalde o alcaldessa, que s'ha de comprometre a participar-hi activament, junta amb la resta de càrrecs locals i parlamentaris catalans -elegits als parlaments europeu, espanyol i català-, en el cas que l'Estat espanyol decidís anul·lar, suspendre o intervenir els òrgans d'autogovern catalans. Aquesta Assemblea tindria com a missió prioritària la Declaració d'Independència i la formació d'un govern provisional.

  3. Ratificació de la pertinença del municipi a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o aprovació de la petició per fer-se'n soci en el cas que el municipi encara no en sigui. L'objectiu de l'ANC és que la mateixa nit del 24 de maig el mapa electoral resultant mostri que en el conjunt de Catalunya les candidatures que han incorporat aquests tres compromisos per la independència han guanyat les eleccions municipals d'una forma clara i rotunda.
 

Els membres de la candidatura ERC i MES a la plaça de la Torre del Palau Foto: Maria Diaz