Aturat un desnonament a Terrassa

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) pressiona l'Ajuntament de Terrassa perquè intercedeixi davant l'execució hipotecària llançada pel BBVA i aconsegueix que es paralitzi

La Torre
19 de març del 2015
Actualitzat a les 15:30h
Desenes de persones s'han aplegat aquest matí per evitar el desnonament
Desenes de persones s'han aplegat aquest matí per evitar el desnonament | Foto: PAH Terrassa

Nova victòria de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Terrassa aquest dijous al matí. Els membres de l'entitat han evitat que es fes efectiva l'execució hipotecària per part del BBVA de Diana i els seus dos fills menors d'edat del seu pis ubicat al carrer de Tarragona. L'abril de 2013, l'entitat financera la va portar a judici demanant al jutge que es produís el desnonament. Aquest dijous era el dia pactat per fer-se efectiu.

Al llarg del matí, desenes de persones s'han concentrat al bloc de pisos on resideix aquesta família des de fa un any i mig Diana. La jove egarenca després de perdre la feina i trobant-se sense casa va decidir ocupar un habitatge deshabitat propietat del BBVA. Actualment té uns ingressos que ronden els 400 euros al mes i té al seu càrrec dos fills de 13 i 12 anys. Durant tot aquest període ella i la PAH han estat batallant "sense que ens fessin cas" amb Serveis Socials i amb l'entitat bancària per aconseguir un habitatge en lloguer social.

El desnonament però no ha tingut lloc. Primer, gràcies a la pressió de la PAH que ja va advertir que no pensava cedir davant del BBVA i deixar Diana sense el pis. I segon, per la intermediació de l'Ajuntament de Terrassa que aquest matí s'ha personat als jutjats per intercedir i evitar l'execució, agafant el compromís d'aconseguir a la jove i a la seva família un pis de protecció en el termini d'un mes. Un mes. D'aquí 30 dies, es tornarà a fer efectiva l'ordre de desnonament. 

Des de la PAH s'han mostrat satisfets amb l'acord arribat però adverteixen que seguiran pendents de la resolució del cas i vigilaran que l'Ajuntament compleixi la seva paraula de reallotjar la família. Tot i així es pregunten si no "hauria de ser el BBVA qui li concedís el lloguer social?". 
 

El BBVA ha donat un mes de marge a Diana i la seva família per marxar del pis Foto: PAH Terrassa