Joan B. Culla explica el pas de l'autonomisme al sobiranisme

L'historiador serà aquest dijous al Centre Excursionista de Terrassa

La Torre
18 de març del 2015
Actualitzat a les 17:30h
Aquest dijous 19 de març a dos quarts de vuit del vespre, el Centre Excursionista de Terrassa acollirà la conferència “De l’autonomisme al sobiranisme. Una perspectiva històrica” que anirà a càrrec de l’historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Joan B. Culla i Clarà.

El professor Culla facilitarà les claus per entendre com en pocs anys el discurs polític a Catalunya ha passat de girar entorn de l’autonomia i l’autogovern a fer-ho sobre la independència i la possibilitat de crear un estat català. La centralitat que ocupa actualment el debat sobre la independència és una novetat en la història de Catalunya. Les causes que han dut al canvi de discurs i d’aspiració política col·lectiva de bona part dels ciutadans seran analitzades per Joan B. Culla des d’una perspectiva històrica, des dels primers governs autonòmics sorgits de la Transició i fins a l’actualitat.

L'acte serà presentat pel també historiador i responsable de la biblioteca i l'arxiu del Centre Excursionista, Joan Pérez i Ventayol.