Terrassa promociona el seu campus universitari al Saló de l'Ensenyament

A la ciutat es poden cursar 180 titulacions oficials diferents a través de les cinc universitats representades, vuit escoles universitàries i de formació superior, una facultat, un hospital universitari amb un campus de salut, i una escola d'idiomes del campus

La Torre
18 de març del 2015
Actualitzat a les 15:40h
Estand de l'Ajuntament de Terrassa al Saló
Estand de l'Ajuntament de Terrassa al Saló | Foto: A.T.

Estand de l'Ajuntament de Terrassa al Saló Foto: A.T.


Terrassa serà present des d'aquest dimecres a la 26a edició del Saló de l’Ensenyament, que se celebrarà del 18 al 22 de març a Fira de Barcelona. El Servei d’Universitat i Societat del Coneixement comptarà amb un estand a la fira per informar dels estudis universitaris que es poden cursar al campus universitari de Terrassa. L’objectiu és promocionar la dimensió universitària de la ciutat, tant per la seva variada oferta formativa com per l’existència d’un ampli ventall de serveis i recursos adreçats als estudiants. Es preveu que visitin el Saló de l’Ensenyament més de 60.000 persones.

L’estand de l’Ajuntament de Terrassa té una superfície de 30 m2 Recinte de Montjuïc 1 Pavelló, 2, nivell 0 amb el número E-531. Per difondre l’oferta universitària de Terrassa, l’Ajuntament ha editat el tríptic informatiu “Terrassa, Capital Universitària. A Terrassa ho tens fàcil”, que recull les dades més significatives de les institucions universitàries a Terrassa i de la seva oferta docent per al curs 2015-2016. Aquesta informació també es pot consultar a la pàgina web.

A Terrassa es poden cursar 180 titulacions oficials diferents a través de les cinc universitats representades, les vuit escoles universitàries i de formació superior, una facultat, un hospital universitari amb un campus de salut, i una escola d’idiomes del campus (reconeguda com a centre examinador dels certificats de Cambridge). Totes aquestes universitats i centres universitaris ofereixen formació que cobreix un ampli ventall de necessitats: les enginyeries de l'àmbit industrial, cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so, creació de videojocs i multimèdia, disseny industrial, òptica i optometria, gestió empresarial, infermeria, teràpia ocupacional i comerç.

Aquesta oferta docent es pot cursar de manera presencial i a distància i algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa ja que són úniques en tot el sistema universitari català. Tanmateix, l’Ajuntament de Terrassa compta amb les instal·lacions del Vapor Universitari, que dóna cabuda a diferents centres i serveis. Actualment, a Terrassa hi ha més de 10.000 estudiants universitaris.

El campus de Terrassa està format pels següents centres:
• Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Escola d’Enginyeria de Terrassa (EET), Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT), EUNCET Business School i Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimedia (CITM).
• Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).
• Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
• Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional de Terrassa i Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI).
• Universitat de Barcelona (UB): Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i Campus Universitari de Salut Mútua Terrassa - Hospital Universitari.
• Escola Superior d’Art Dramàtic. Institut del Teatre. Centre del Vallès (Diputació de Barcelona).
• Escola d’Idiomes del Campus de Terrassa (Fundació FIAC).
• Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED) Vinculada a la UAB.
• Institut Superior de Ciències Religioses a Terrassa (ISCREB) Adscrit a la UB.