La revolució de la impressió en 3D: Un líquid crea els objectes

Els productes es fabriquen entre 25 i 100 vegades més ràpid que la resta de mètodes

Europa Press
22 de març del 2015
990_14266060503d
990_14266060503d | Nature Newsteam

Una tecnologia d'impressió en 3D de la firma Carbon 3D de Silicon Valley (Estats Units), ha aconseguit accelerar el procés amb un nou enfocament: fabricar objectes a partir d'un mig líquid. El nou sistema, que apareixerà en la portada del març de la revista 'Science', permet que els productes -a punt per utilitzar- es fabriquin entre 25 i 100 vegades més ràpid que la resta de mètodes d'impressió en 3D.   

També calcula geometries prèviament inaccessibles, que creen oportunitats per la innovació, no només en el tracte de la salut i la medicina, sinó també en els sectors de l'automòbil i l'aviació. La tecnologia, anomenada CLIP -Continuous Liquid Interface Production- manipula la llum l'oxigen per fusionar objectes amb mitjans líquids, creant el primer procés d'impressió en 3D que utilitza la fotoquímica enlloc de l'enfocament capa per capa.  

Funciona mitjançant la projecció de feixos de llum a través d'una finestra permeable a l'oxigen en una resina líquida. "A més d'utilitzar nous materials, CLIP pot permetre'ns fer objectes amb geometries individuals més fortes que altres tecnologies. Podria satisfer les necessitats d'un pacient específic", ha explicat Joseph M. DeSimone, un dels creadors.

"Aquesta tecnologia permet la fabricació d'un objecte polimèric en 3D en qüestió de minuts o hores, enlloc de dies. Això obre la porta als implants dentals o pròtesis impreses sota la demanda d'un entorn mèdic", ha afegit.