El misteri de les trucades de WhatsApp

No tothom té aquest servei i la companyia habilita períodes d'activació per polir errors

Europa Press
18 de març del 2015
Actualitzat a les 7:03h

Foto: Picjumbo.com


Les trucades ja estan integrades en el codi de l'aplicació oficial de WhatsApp per Android. I no només en les versions que estan en fase de proves, sinó també en les finals que s'han llançat a Google Play. Després de l'últim període d'activació que va habilitar WhatsApp el passat cap de setmana, hi ha molts dubtes entre els usuaris sobre com activar les trucades, que permeten comunicar-se per veu a través d'Internet i gratuïtament. 

Què està passant? Per què no es poden utilitzar les tant esperades trucades? Com s'activen? En primer lloc, s'ha d'aclarir que, de moment, és un servei en proves que no tothom pot utilitzar lliurement. Com a primer pas, WhatsApp el va incorporar en versions provisionals de l'aplicació, però sembla que ja es troba en les versions finals de Google Play. D'aquesta manera, si l'usuari ja va activar les trucades en una versió preliminar, les actualitzacions no les desactivaran.  

Tot i així, no tothom té accés a aquesta funció, i WhatsApp en permet l'activació durant períodes de temps tancats. Durant aquest espai, els usuaris poden activar-les si reben una trucada dins de WhatsApp des del compte d'un altre usuari, que sí que compta amb el servei. 
 

Foto: The Verge


D'aquesta manera, amb breus períodes d'activació, el que està fent la companyia és "deixar passar" a cert nombre d'usuaris, controlant en tot moment quin percentatge pot utilitzar les trucades. Amb aquest procés d'ús limitat, WhatsApp està polint els errors, sense que es saturin els seus servidors per excés d'ús. 

És recomanable, si es volen tenir les trucades de WhatsApp, que abans que es llanci de manera oficial, estar atent als períodes d'activació que habiliti la companyia. 
 

Les quatre aplicacions que permeten fer trucades gratuïtes