Mina Terrassa cedeix el seu arxiu a l'Ajuntament

Reflecteix amb molta concreció la llarga vida d’aquesta empresa amb diferents sèries documentals d’una importància cabdal

La Torre
30 de març del 2015
Actualitzat a les 7:04h
Acte de cessió amb Marià Galí i Amadeu Aguado
Acte de cessió amb Marià Galí i Amadeu Aguado | Foto: A.T.

Acte de cessió amb Marià Galí i Amadeu Aguado Foto: A.T.


El regidor de Cultura, Amadeu Aguado, va participar, per delegació de l’alcalde, a l’acte de donació del fons documental de la Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA (1842-1942) a l’Arxiu Històric de Terrassa i Comarcal del Vallès Occidental. En aquest acte van intervenir també el president de MINA, Aigües de Terrassa, Marià Galí, i el director de l’Arxiu Històric de Terrassa, Joan Soler. El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Alfredo Vega, ha assistit també a l’acte.

El fons que Mina d’Aigües dóna a la ciutat reflecteix amb molta concreció la llarga vida d’aquesta empresa amb diferents sèries documentals d’una importància cabdal: els mesuraments hidrològics, les infraestructures per fer arribar l’aigua subterrània o els controls de qualitat de l’aigua potable. El fons donat acaba un any abans de l’arribada de les aigües del Llobregat a Terrassa el 1943.

L’Ajuntament de Terrassa i MINA, Aigües de Terrassa, també han arribat a un acord que preveu la realització d’una exposició conjunta l’any 2016 per commemorar el 175è aniversari de l’empresa.