El Consell Comarcal diu 'No' a la Llei Mordassa

La moció impulsada per ICV-EUiA rep el suport de tots els partits amb l'excepció del PP

La Torre
16 de març del 2015
El grup d’ICV­-EUiA ha impulsat la moció treballada per CCOO i UGT per a la defensa de les llibertats i del dret a vaga, moció a la qual s’han sumat els grups d’ERC, PSC, CiU. La moció, debatuda al ple del Consell Comarcal, és una proposta treballada per CCOO i UGT en el marc de la jornada mundial en defensa del dret a la vaga que va tenir lloc el passat 18 de febrer.

El text de la moció rebutja les pròximes reformes de la Llei de Seguretat Ciutadana, Codi penal i Llei de Propietat Intel∙lectual perquè limiten ”el dret de reunió, de manifestació i la lliure expressió dels ciutadans I ciutadanes” i exigeix la seva retirada. La nova Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com 'llei mordassa', ja ha estat aprovada en el ple de Congrés amb els vots de PP i, en cas d’aprovar­se, “suposarà una clara reculada social, un anacronisme constitucional i un clar atemptat contra drets i llibertats democràtiques.

La gran part de les infraccions incloses en el projecte de Llei van dirigides a "restringir el dret de reunió i manifestació", ja que eleva les sancions per assistència a les protestes no comunicades fins als 600 euros; considera responsable dels danys provocats per una protesta, així com les infraccions comeses, als organitzadors o promotors de la convocatòria; entre d'altres. La moció ha estat recolzada per tots els grups a excepció del PP.