Quines són les joguines sexuals preferides dels catalans?

990_1426180713captur
990_1426180713captur | Picanti.cat
Elvira Vilardell
14 de març del 2015

La botiga online de productes eròtics Picanti.cat ha renovat el seu web per fer les coses més fàcils i còmodes als usuaris, segons explica un dels responsables de la pàgina. El nou portal ha millorat el disseny i ha afegit noves categories i mètodes de cerca perquè sigui més senzill localitzar els articles.

A més, s'ha incorporat la possibilitat de comprar des de qualsevol dispositiu -mòbil, tauleta...-, així com d'adquirir els productes sense haver de registrar-se prèviament amb contrasenya. Per tal de resoldre els dubtes més freqüents dels compradors també s'ha inclòs el sistema "trustivity", que recull i mostra l'opinió dels consumidors. Les reunions "tuppersex" i el "sexcoaching" - assessorament en l'àmbit sexual- són altres dels serveis que ofereix l'empresa.

Picanti.cat es va crear el 2007 a la comarca d'Osona i es va convertir en el primer "sex shop" online en català. "Volíem cobrir un buit de mercat, així com les necessitats d'aquelles persones que no tinguessin a prop una botiga amb aquest tipus de productes o volguessin més discreció i comoditat a l'hora de comprar-los", detalla l'equip de l'empresa.

Els productes estrella

El rànquing de productes més venuts l'encapçalen el lubricant, els vibradors femenins i els "kits" per jugar acompanyat.

Pel que fa als homes, la seva compra preferida solen ser articles per regalar a la parella, juntament amb els dildes anals i els masturbadors masculins. De fet, aquests últims van a l'alça i cada vegada hi ha més clients que els sol·liciten, assegura un dels encarregats del web.

Tot i això, entre el sector masculí hi ha certa reticència a l'hora d'experimentar amb joguines eròtiques. "Encara hi ha qui pensa que els homes han de satisfer les dones i que han de ser bons al llit. El sexe, però, és una tasca de tots dos i per millorar-lo cal comunicació", comenta un dels responsables de l'empresa. 
 
Per la seva banda, el sector femení es decanta sobretot pels vibradors, especialment per aquells que incorporen diferents tipus de velocitats i estimuladors pel clítoris. 

Les manilles també es troben entre els productes preferits dels usuaris, sobretot des de l'estrena de la pel·lícula "Cinquanta ombres d'en Grey". Al web hi ha un apartat dedicat exclusivament a aquesta història eròtica on s'hi poden trobar alguns dels articles que utilitzen els seus protagonistes -Christian Grey i Anastasia Steele-.