Dissabte pot tornar a nevar a Terrassa

Es preveuen pluges intenses al Vallès Occidental

La Torre
13 de març del 2015
Actualitzat a les 14:27h
Mapa de risc de nevades
Mapa de risc de nevades
El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el 13/03/2015, a les deu i 8 minuts s'ha publicat un Avís de Perill per Neu i un altre per intensitat de pluja per aquest dissabte. Les precipitacions es poden produir a qualsevol hora del dia.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT davant la previsió de l’SMC de que es puguin produir nevades i acumulació de neu, superior a 2 centímetres, a partir de 500 metres d’alçada a diferents punts del territori.
 
Segons l’SMC, a partir d’aquesta matinada les nevades podrien produir acumulacions de neu a la demarcació de Girona i Catalunya Central. Demà dissabte, durant el dia la probabilitat de nevades s’estendrà cap a l’oest i el sud, podent afectar també les demarcacions de Barcelona, est de Lleida i Tarragona, si bé la cota de neu pujaria transitòriament cap als 700-800m, a excepció de tot el Pirineu i Pre-Pirineu i del nord-est on es mantindria en els 400-500m. La nit de dissabte a diumenge, la cota de neu recuperarà els 400-500m a totes les zones afectades.
 
Si bé la probabilitat de nevades de certa intensitat és baixa (grau 1 sobre 6 segons l’SMC), es recomana precaució a les comarques de Girona i sobretot del prelitoral de Barcelona, on hi hagi urbanitzacions a cotes mitges-altes, com ara la zona del Montseny, per la possible afectació a vies de comunicació i serveis bàsics durant la matinada.
 
Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT ha avisat els municipis i els gestors d’infraestructures per tal de garantir la disponibilitat i distribució de fundents en aquelles zones que es puguin veure afectades puntualment per les nevadest.
 
Protecció Civil drecomana tenir presents els consells d’autoprotecció en les activitats a l’exterior i a casa davant les nevades http://interior.gencat.cat/nevades. També recorda que si hi ha avís de neu cal portar sempre el vehicle preparat amb cadenes, mòbil amb la bateria carregada, alguna manta o roba d’abric de reserva, aigua i algun aliment calòric en els desplaçaments a les zones on les nevades poden ser més importants (Pirineu i Prepirineu), i seguir sempre els consells del Servei Català de Trànsit. 
 
Recordeu que en cas d’acumulacions de neu a les vies la millor mesura d’autoprotecció és esperar a que les vies es netegin abans d’emprendre la mobilitat. D’aquesta forma es facilita l’accés de les màquines llevaneus i equips de neteja viària i s’agilitza la normalització. Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.

Pel que fa a la pluja, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o calabruix. La probabilitat també és d'1 sobre 6. Es podrien acumular 20 litres en menys de mitja hora.
 

Com actuar en cas d'aiguats