Multen joves de Terrassa per vint pintades a les parets

Se'ls acusa d'incomplir l'ordenança de civisme | SAT Terrassa afirma que "els grafits només molesten si són contra la policia"

La Torre
12 de març del 2015
Actualitzat el 23 de març a les 11:10h
Va ser un conductor que circulava pel carrer del Nord qui va avisar passada la mitjanit d'aquest dijous la Policia Municipal de Terrassa. Havia vist quatre o cinc nois que estaven realitzant pintades a les parets amb esprais, i es desplaçaven en direcció l'estació de Renfe. 

En arribar les patrulles van localitzar els joves, els quals van ser interceptats a la cruïlla de Sant Leopold amb Cervantes, una part, i entre Sant Leopold i Montserrat, la resta. Els joves van ser identificats i escorcollats. En la persecució, un dels implicats va caure a terra fent-se ferides al genoll i el braç, però segons els agents, va desestimar ser assistit mèdicament.

La dotació va observar les pintades al carrer del Nord, Montserrat, la plaça del Vapor Ventalló, a la seu del PSC del carrer de la Rasa, a l'Institut del Teatre i a la façana de Faktoria d'arts. En total, una vintena. Així mateix, van trobar unes plantilles amb les quals s'havien fet les pintades al costat d'uns contenidors.

La Policia va procedir a confeccionar denúncies admnistratives per incompliment de l'ordenança de civisme per realitzar pintades en espais públics i privats. Un cop multats, van quedar pendents de les possibles denúncies per responsabilitats penals i civils que els propietaris dels espais grafitejats puguin interposar.  
 
Segons SAT-Terrassa, la policia va aturar i multar els joves per fer "suposades pintades demanant la dissolució del GIE" i afirmen que les persones identificades i multades "no duien a sobre material per fer les pintades". Solidaritat Antirepressiva ha manifestat a través del seu compte de Twitter que "el centre de Terrassa és ple de pintades però només molesten si n'apareixen denunciant la policia".