El Metro del Vallès va portar 31,20 milions de passatgers el 2014

Es tracta de la millor xifra registrada en la història de la línia que connecta Terrassa i Sabadell amb la capital catalana

La Torre
13 de març del 2015
Actualitzat a les 10:01h
El 2014 ha estat el millor any de la història en el número de viatgers al Metro del Vallès. En total han agafat aquesta línia que connecta Terrassa i Sabadell amb Barcelona 31,20 milions de persones. En la seva globalitat, FGC ha registrat una xifra superior als 77 milions de passatgers, el que representa també un augment del 2,28% respecte l'any anterior. 

Així mateix, l’exercici 2014 ha assolit un índex de cobertura a les Línies Metropolitanes de 93,18 punts. Aquesta xifra suposa el millor resultat de la història de Ferrocarrils, que un any més supera els 90 punts. L’índex de cobertura és l’indicador que descriu quina part dels ingressos (tarifes regulades) cobreix les despeses d’explotació, i significa que FGC ha optimitzat les seves necessitats el 2014 per un import de 6,5 milions d’euros.

El bon resultat s'atribueix gràcies a l’augment dels ingressos, bàsicament per l’increment de viatgers, al transport de mercaderies i als ingressos de lloguers, comercials i financers; i a una contenció de la despesa assumint feines internament.

Millores de gestió

Durant el 2014, FGC ha continuat fent millores per adaptar l’oferta a la demanda i millorar la satisfacció del client. Del conjunt d’iniciatives per millorar la gestió destaquen, entre altres: L’entrada en servei de les noves unitats de tren de les sèries 113 i 114 (que s'han pogut veure a la línia de Terrassa); les obres de renovació a l’estació de Pl. Catalunya; les obres de perllongament de la línia Barcelona-Vallès a Terrassa i Sabadell; o els treballs d’adequació de la carretera d’accés a l’estació de Port Ainé.