Gran nit de blues amb John Németh

La Torre
12 de març del 2015
Actualitzat a les 10:50h
El bluesman de Memphis John Németh
El bluesman de Memphis John Németh

El jazz d'autor i de marcada tendència contemporània serà el protagonista els propers dies dins del 34è Festival de Jazz de Terrassa amb les actuacions dels saxofonistes Gabriel Amargant i Ernesto Aurignac i la nova formació del percussionista Jordi Rossy. L'actuació estrella però serà aquest divendres, dia 13 de març, amb el bluesman John Németh, nominat a sis premis Blues Music Awards 2015.

En la seva segona setmana, el 34 Festival de Jazz de Terrassa oferirà aquest dijous 12 de març a les deu de la nit, una nova nit doble amb la presentació del nou disc del saxofonista Gabriel Armargant, "And Now For Something Completely Different" (2015) que representa la seva tornada com a líder després de treballar-se un nom com a 'sideman' amb multitud de projectes. La segona part de la vetllada l'ocuparà el nou projecte del bateria i pianista Jordi Rossy, que en aquest cas es posa al capdavant d'un sextet tocant el vibràfon. Serà un concert per escoltar en primícia les noves composicions d'aquest aquest combo que de ben segur debutarà discogràficament en els propers mesos.

Divendres, i de nou a la Nova Jazz Cava, serà el torn de l'emblemàtica “Nit de Blues” que enguanya compta amb un convidat d'excepció: el bluesman de Memphis John Németh, una primera espasa del gènere. A la veu i a l'harmònica i amb en format de quartet estrenarà a partir de les deu de la nit el disc “Memphis Grease”, que ha estat nominat com a millor disc de l'any en els propers Blues Music Awards.

Aquestes dues propostes de jazz contemporani i d'autor cuinats a casa nostra són l'avantasala perfecte per l'altra estrena en exclusiva: del darrer i ambiciós projecte del saxofonista Ernesto Aurignac, també molt vinculat a l'escena jazzística catalana. Serà el dissabte 14 de març, a les deu de la nit, quan el músic de Málaga es posi al capdavant d'una formació amb 20 elements de gran varietat tímbrica que presenta el disc “Uno” (2015), que es va enregistrar a la Nova Jazz Cava l'any passat. Per al públic més curiós, la formació oferirà un assaig a porta oberta divendres 13 de març a partir de les quatre de la tarda al Centre de les Arts Vapor Gran.