Xavier Matilla, únic candidat per Terrassa en Comú a l'alcaldia

El professor del Departament d'Urbanisme de la UPC ha estat l'únic que s'ha presentat com a cap de llista per encapçalar la formació a les eleccions municipals | Els cinc components del seu equip són Emiliano Martínez, Marc Grau-Solés, Xavi Martínez, Anna Rius i Rosa Garcia-Hernández

Lluïsa Tarrida
11 de març del 2015
Actualitzat a les 17:59h
Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú
Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú | Foto: T.C.

Xavier Matilla és el ferm candidat a ser l'alcaldable per Terrassa en Comú Foto: T.C.


Sembla ser que Terrassa en Comú ja té un més que possible candidat a l'alcaldia de Terrassa. Es tracta de l'arquitecte i expert en urbanisme Xavier Matilla, que després d'una setmana de primàries obertes per elaborar la llista definitiva de cara a les eleccions municipals, ha estat l'únic que s'ha presentat per encapçalar la formació. 

Matilla va haver de presentar 50 avals per passar el tall, i ho ha aconseguit. I no té rival. El seu equip està format per cinc persones de diversa procedència tot i que tots estan lligats a algun dels partits o formacions de recent creació que conformen Terrassa en Comú: Podem, Procés Constituent, Guanyem, Partit X o ICV-EUiA. Són: Emiliano Martínez, expresident de la FAVT i alcaldable d'ICV Terrassa; Marc Grau-Solés, politòleg i membre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya; Xavi Martínez, impulsor de Guanyem Terrassa i activista vinculat a l'Ateneu Candela i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca; Anna Rius, vinculada a moviments socials, ONGs i co-cordinadora de la Càtedra Unesco en Salut Visual (UPC); i Rosa García-Hernández, professora d'Economia de la UAB i vinculada a moviments antiglobalització i entitats de cultura popular.

No obstant, a més d'aquest equip, si han presentat quinze persones més a títol individual per acabar ocupant la resta de posicions, fins a la 18, necessàries per tancar la llista. Entre els aspirants hi ha diverses persones lligades a ICV com Frank Morales -que va perdre les primàries contra Emiliano Martínez-; l'advocat Raúl Saavedra; la integrant de plataformes com SomEnergia Rut Martínez; la mestre Antonia Sáez i cap de servei de les escoles bressol municipals; o Cristina Puig, educadora social.

També hi ha persones vinculades estretament amb el cercle de Podem com Jaume Pavia, membre dels Iaioflautes, l'AV Poble Nou o de la Plataforma en defensa de la sanitat pública; també Gloria Perona, enginyera i responsable de Manteniment en un hospital de Barcelona; o Francisca Rueda, infermera i responsable d'un programa d'ajuda a la tercera edat al Casal de Gent Gran de Terrassa.

Del Partit X, destaquen l'aposta de Quim Guitart, un dels fundadors de Communia.org i Oscar Monterde, llicenciat en història. Finalment, hi ha persones sense vinculació a partits com l'enginyer informàtic i responsable de la secció de triatló del CNT Daniel Charles; l'activista de la PAH Marta Muntanyola com també Yesika Caro; Rubén Esteve, tècnic d'aplicacions informàtiques i educador físic per a persones amb dificultats motrius o discapacitats; i Miquel Farrés, tècnic de radiologia i implicat el moviment 15-M.

D'aquesta manera, Terrassa en comú comença a perfilar-se com a opció real de cara a les municipals. I és que aquest dijous s'inicia la campanya en un acte a les set del vespre a Faktoria d'Arts per promocionar-se. Els candidats tindran temps de fer-se valdre fins al 21 i 22 de març, moment en què es tancaran les primàries i se sotmetrà a votació definitiva.

Totes les candidatures i candidats