Pep Forn, fitxatge estrella i 4 a la llista d'ERC Terrassa

L'actual director del Centre Cultural, president durant sis anys dels Minyons i un dels promotors del Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir, s'afegeix com a independent a les files d'Esquerra

La Torre
10 de març del 2015
Actualitzat el 11 de març a les 9:00h
Pep Forn és el gerent del Centre Cultural de Terrassa
Pep Forn és el gerent del Centre Cultural de Terrassa | Foto: Joan Manel Oller

Pep Forn, gerent del Centre Cultural Foto: Joan Manel Oller


Pocs dies després de donar a conèixer l'acord entre ERC i MES per a les municipals i presentar Carme Labòria com a candidata número 2 de la llista, just per sota del líder republicà Isaac Albert, Esquerra Terrassa ha presentat quins seran els dos següents:

Carles Caballero, actual president d'ERC Terrassa, ha estat escollit com a número 3 de la llista. Emprenedor i treballador autònom en el sector de la distribució alimentària acompanyarà Albert i Labòria en l'objectiu que els republicans tornin a entrar al Consistori.

I, en el número 4, ERC presenta com a independent Josep Forn i Cadafalch, actual director del Centre Cultural de Terrassa. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a Caixa Terrassa com a director de qualitat, innovació i atenció al client i posteriorment com a responsable de col·laboracions amb entitats de l’obra social d’Unnim Caixa. Si la seva trajectòria professional ha girat a l’entorn de l’economia, la seva trajectòria com activista social i cultural és força àmplia. Nascut dels moviment veïnals, va ser amb 22 anys vicepresident l’AVV de La Maurina, també ha estat membre fundador dels Minotaures de la Maurina, va ser membre de Carnavalis -l’associació organitzadora del carnestoltes a Terrassa en el seus inicis-, ha estat president de la colla dels Minyons de Terrassa en dos períodes -entre el 1993 i el 1996 i entre el 2010 i el 2011- i ha estat un dels promotors del Pacte Terrassenc pel Dret a Decidir.

Segons el cap de llista d’ERC Terrassa, Isaac Albert, "cal deixar enrere una manera de fer política i d’entendre la ciutat  per mirar endavant i construir un futur millor". En aquest sentit, Albert ha reclamat "temps per la generositat política, l’entesa i la suma d’il·lusions, esperances i experiències". Segons Albert "volem fer de la cultura una aposta estratègica de ciutat, que sigui capaç d’aprofitar tots aquests actius i posar-los a disposició de la ciutat, dels seus ciutadans i del país. I si els ciutadans així ho volen, en Pep Forn serà l’home escollit per fer-ho, coneixedor d’aquesta realitat i capaç de sacsejar la política cultural de la ciutat i donar l’empenta i l’aire fresc necessari perquè això sigui possible". 

Tots sabem que "Terrassa és una ciutat culturalment molt potent”, però que viu "de renda d’una política cultural dissenyada a finals dels 80”, afirma Albert tot i subratllar que la ciutat disposa, com en molts altres camps, "d'una societat civil activa i emprenedora que lidera en bona mesura moltes de les iniciatives culturals que si desenvolupen" i "d’una xarxa d’entitats i una estructura tècnica municipal que coneix la ciutat, preparada i capaç  de desenvolupar el projecta cultural que la ciutat necessita".

Per a Pep Forn, el fet de participar i col·laborar amb ERC Terrassa s’entén per "la voluntat de voler participar en la construcció d’un nou projecte de ciutat, on la cultura sigui un dels fils conductors". Un projecte "que sap d’on ve i cap a on va, i amb ganes de que la ciutat sigui un referent i actor protagonista del procés que viu el país". "Volem una cultura compromesa amb els ciutadans, que teixeixi la ciutat des de les entitats i els barris", afirma el candidat número 3 republicà.

Amb la incorporació de Forn com a número quatre de la llista d’Esquerra, Isaac Albert es mostra convençut "d’encapçalar un projecte obert, compromès i de ciutat" que vol ser dipositari de la "confiança majoritària de la ciutadania" per erigir Terrassa "com un actor protagonista i indispensable" en la construcció de la "Catalunya Estat". Volem "sumar i convèncer" per "guanyar el proper 24 de maig" i per posar "els fonaments per la victòria del proper 27 de setembre".