Terrassa crea quatre noves zones 30

Els barris de Segle XX, Vallparadís, Centre i Can Palet s'afegiran durant les properes setmanes a la onzena de zones de la ciutat en què la velocitat de circulació es troba delimitada a 30 km/h

La Torre
10 de març del 2015
Actualitzat a les 16:08h
Els barris de Segle XX, Vallparadís, Centre i Can Palet, per aquest ordre, s’afegiran durant les properes setmanes al conjunt de zones 30 de la ciutat. L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Mobilitat, començarà demà els treballs de senyalització al barri de Segle XX, el primer dels quatre.

L’Ajuntament ha adjudicat les obres a l’empresa E i l’Eina, SCCL, per un import de 41.847,46 euros, en el marc del programa Terrassa Barris en Marxa. Amb la zona 30 s’estableix el límit de velocitat a 30 km/h a tots els carrers interiors del barri. D’aquesta manera s’aconsegueix una millora de la seguretat viària: el temps de reacció i frenada dels conductors augmenta a velocitats baixes, es redueix el risc d’accident i les bicicletes poden circular amb més seguretat per la calçada juntament amb la resta de vehicles.

A més, la moderació de la velocitat disminueix la contaminació acústica i atmosfèrica del barri, i, consegüentment, les condicions de vida de les persones que hi viuen també milloren. Els treballs començaran al Segle XX, on demà s’iniciarà la senyalització per tal de condicionar el barri com a zona 30, amb indicadors verticals i horitzontals de límit de velocitat, sobretot a les entrades del barri. La senyalització horitzontal incorporarà també símbols de bicicleta, per a recordar els conductors que en aquells carrers circulen també ciclistes.

Els treballs tenen una durada prevista de dues setmanes. Un cop finalitzades les tasques a Segle XX, es procedirà a senyalitzar Vallparadís, el Centre i finalment Can Palet. En els casos dels dos últims barris, la senyalització es complementa amb la construcció de passos elevats que s’han dut a terme recentment també dins del programa Terrassa Barris en Marxa.

Amb aquests quatre barris, Terrassa arribarà a les 15 zones 30, és a dir, el 37,50% dels sectors residencials de la ciutat. La primera zona 30 va ser el barri de Can Roca. Es va implantar aprofitant les obres d’urbanització del barri, el 2004. Posteriorment l’Ajuntament ha implantat zones 30 als barris de Sant Llorenç, Xúquer, Can Palet II, Guadalhorce, La Cogullada, Cementiri Vell, Can Jofresa, Roc Blanc, Can Parellada i Can Palet de Vista Alegre.