El jazz omple el cine-club dels Amics de les Arts amb «París Blues»

La Torre
04 de març del 2015
Imatge del rodatge de Paris Blues
Imatge del rodatge de Paris Blues

Imatge del rodatge de Paris Blues


El proper dijous el Cine-Club d'Amics de les Arts projectarà la pel·lícula "Paris Blues" de Martin Ritt en una sessió organitzada conjuntament amb Jazz Terrassa. La sessió començarà a les deu de la nit i tindrà lloc al Cercle Egarenc (C/ Sant Pere 46, 1er). Serà en versió original subtitulada. L'entrada és lliure, condicionada a l'aforament de la sala.

"PARIS BLUES" (1961) és una comèdia dramàtica protagonitzada per uns músics americans de jazz que s'expatrien a París fugint del racisme de la societat americana. Es basa en una novel·la de Harold Flender. 

Està interpretada per Paul Newman, Sidney Poitier, Joanne Woodward, Louis Armstrong i Diahann Carroll. Compta amb petites aparicions de músics com Guy Pedersen i Michel Portal, entre d'altres. La banda sonora, original de Duke Ellington, va ser candidata a l'Oscar i el Grammy.

Curiositats de la pel·lícula

Quan Paul Newman toca el trombó està doblat per Murray McEachern i quan Sidney Poitier toca el saxo tenor a qui sentim realment és a Paul Gonsalves. Tot i saber que, evidentment, el doblarien Paul Newman va aprendre a tocar el trombó per a donar més credibilitat a la seva interpretació. (A jutjar per la foto de rodatge en la que Louis Armstrong i Duke Ellington es tapen les orelles, no en devia aprendre gaire).

En el seu moment la pel·lícula es va estrenar amb el títol castellà de "Un día volveré". L'estrena americana va tenir lloc el mateix dia que l'actriu Joanne Woodward, la protagonista femenina, donava a llum la seva segona filla amb el seu marit i company de repartiment Paul Newman. Woodward s'havia quedat embarassada durant el rodatge.

La banda sonora es va enregistrar a Nova York però tot el rodatge (interiors i exteriors) es va realitzar a París. El director Martin Ritt s'havia autoexiliat a Europa, com altres veterans de Hollywood,  perquè el FBI el perseguia acusant-lo de comunista.

El film està produït per Marlon Brando, amic personal de Paul Newman. Inicialment, estava previst que els personatges de Newman i Woodward fossin interpretats per Marlon Brando i Marilyn Monroe.