Caballero: «ERC de Terrassa no pactarà amb el PSC»

El president republicà vol acords de govern amb forces d'esquerra però obre la porta a fer-ho amb CiU després de les eleccions municipals de maig | El dirigent d'Esquerra pensa que Ciutadans no tindrà regidors

J.M.Oller
06 de març del 2015
Actualitzat el 11 de març a la 13:32h

Caballero és el president d'ERC Terrassa des del novembre de 2013 Foto: Agustín Gallego


Carles Caballero, president d'ERC Terrassa, té molt clar amb qui no pactarà després de les eleccions municipals del mes de maig: "Esquerra no pactàrà amb el PSC". "I tampoc ho farà amb el Partit Popular o amb Ciutadans", va reblar el líder republicà. Tot i això, deixa la porta oberta als acords amb altres formacions. 

A la resta de formacions se'ls plantejaran tres elements sobre els que negociar: justícia social, sobiranisme i bona governança. "Evidentment, el socialistes terrassencs no compleixen aquestes premises, i per tant ja no cal ni parlar-ne". "Ni els populars i els de C's". "No hi haurà un altre tripartit PSC, ERC i ICV-EUiA. No es repetirà".

Les portes sí que s'obren a la resta de formacions de l'espectre polític que assoleixin un lloc a la sala de plens. Caballero veu un Ajuntament atomitzat amb la irrupció de nous partits i un ventall ideològic més ampli que mai. 

El president d'ERC mira cap a les forces d'esquerra egarenques que aconsegueixin el suport popular, però també cap a Convergència i Unió. "Dependrà dels resultats electorals i de fins a quin punt som capaços d'entendre'ns. Hi ha una cosa que sí que tenim en comú, la voluntat d'avançar en el procés i anar cap a la independència". 

Caballero reconeix que els dubtes que se li presenten tenen molt a veure amb el candidat que ha presentat la federació nacionalista, Miquel Sàmper. 

El cap d'ERC mostra certs recels cap a l'independentisme de l'advocat. "No veig Miquel Sàmper desobeïnt. I sí que veig fent-ho al nostre candidat, Isaac Albert, si és l'alcalde".
"Tanmateix, falten uns quants mesos per a les eleccions municipals i els terrassencs i terrassenques han de votar i decidir qui volen que governi la ciutat els propers 4 anys", va continuar Caballero. 

El republicà veu un panorama polític interessant i diferent al tradicional, pel paper que poden jugar a l'Ajuntament partits que ara són extramunicipals, i en aquests paquet hi inclou la seva Esquerra Republicana i Podem. 

"No tinc tant coll avall que Ciutadans acabi assolin actes de regidor. Arribar al 5 per cent dels vots no és gens fàcil en un municipi com Terrassa, i considero que poden no obtenirlo".