ICV vol aclarir la gestió del gerent del Consorci de Residus

Els ecosocialistes han requerit al Consorci ampliar l'auditoria als anys 2008, 2009 i 2010 per tal d’aclarir si aquestes incidències es venien produint amb anterioritat | Consideren "greus" els indicis d'irregularitats i incidències en les despeses realitzades per Paco Fernández amb la targeta de crèdit del Consorci

La Torre
01 de març del 2015
Actualitzat el 05 de març a les 17:04h
ICV-EUiA ha emès un comunicat referent a la reunió de l’executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CGRVO) en la qual es va donar a conèixer el contingut de l’informe de l'auditoria externa sobre les despeses liquidades el 2011 i 2012 a càrrec de l’antic gerent Paco Fernàndez.

Els ecosocialistes es mostren satisfets per la voluntat de la presidència del Consorci per clarificar els fets, tot i que diuen que el procés podria haver estat "més àgil". "Considerem greus les conclusions de l’informe en què es detecten indicis d’irregularitats i incidències en la justificació de les despeses" i afirmen que analitzaran el contingut del document amb el seus serveis jurídics per si fossin constitutius de delicte.

ICV­-EUiA comparteix la decisió de l’executiva d’obrir un expedient informatiu a l’ex­gerent per tal que doni explicacions per justificar les incidències detectades i reclama que aquest expedient es conclogui "en el període màxim d’un mes". Més enllà de les actuacions judicials, en cas que les conclusions de l’expedient informatiu concloguin que les despeses no han estat justificades, ICV-­EUiA instarà al Consorci a reclamar a Paco Fernández que retorni l’import d’aquestes.

L’executiva del CGRVO ha aprovat lliurar l’informe als mossos d’esquadra, a petició d’ICV­EUiA. "Els càrrecs públics han de vetllar pel bon ús dels recursos públics i, per tant, tenim l’obligació moral d’aclarir qualsevol dubte sobre la gestió d’aquests", ha explicat la Vice-Presidenta del Consell i membre de l'Executiva del Consorci per ICV-EUiA, Àngels Marcuello,

Així mateix, ICV­-EUiA ha sol·licitat els informes de liquidació anual de pressupostos desglossats per comprovar si hi consta la no justificació de les despeses. I atès que Fernàndez va ocupar el càrrec de gerent del Consorci des de l’any 2008, la formació política ha requerit al Consorci que s'ampliï l'auditoria als anys 2008, 2009 i 2010 per tal d’aclarir si aquestes incidències es venien produint amb anterioritat.

Iniciativa lamenta que s’hagi "tacat la imatge del Consorci de Residus, que ha estat realitzant una molt bona tasca", i farà el possible per restablir el "bon nom" del Consorci.