Sota sospita 23 mil euros en dietes de l'exgerent del Consorci de Residus

L'Auditoria externa veu indicis d'irregularitats en una part de les despeses realitzades amb la targeta de crèdit de gerència | La Comissió Executiva Extraordinària obre un expedient informatiu perquè Francisco Fernández, pugui donar les explicacions necessàries

La Torre
27 de febrer del 2015
Actualitzat a la 13:36h
Aquest dijous es va donar a conèixer l'informe elaborat per l'Auditoria Faura Casas sobre les despeses de Gerència efectuades amb targeta de crèdit durant els exercicis 2011 i 2012. Al mes de juliol del passat any, la Comissió Executiva del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va sol·licitar un anàlisi de les depeses realitzades amb la targeta de crèdit de Gerència. Fruit de la mateixa sol·licitud, al mes de juliol, ja es va presentar un informe intern.

A més, al mes de desembre es va procedir a la contractació d’una auditoria externa que analitzaria tant les transaccions realitzades amb targeta com les extraccions per caixer i la seva vinculació amb l’activitat del Consorci. Joan Carles Sánchez, President del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental explicava que s’havien presentat les conclusions de l’informe a l’Executiva Extraordinària que tenia lloc a primera hora de dijous.

L’informe de l’Auditoria conclou que una part de les despeses i la justificació de les mateixes contenen "contradiccions o incidències", en concret per valor de 23.300€. Aquestes despeses corresponen a viatges amb kilometratge i dietes que inclouen menjars i pernoctacions, despeses fora d’horari laboral i altres despeses menors.

A la Comissió Executiva Extraordinària es va acordar obrir un expedient informatiu amb l’objectiu que l’antic gerent, Francisco Fernández, pugui donar les explicacions necessàries i aportar els documents que cregui oportuns sobre aquelles despeses a les quals podria existir alguna incidència en la seva justificació. Amb l’expedient es pretén que aquella quantitat, si existeix, que no pugui ser degudament justificada es pugui retornar al Consorci.

La segona determinació que va derivar de l’Executiva és el trasllat de l’informe auditor i el posterior expedient informatiu a la unitat de Mossos d’Esquadra que porta la investigació, en un termini curt de temps, per complementar la informació de la que ja disposen i puguin desenvolupar la seva tasca. Sánchez va explicar que en el transcurs de les properes setmanes s’iniciarà doncs l’expedient informatiu.