Terrassa en Comú es presenta a les municipals per guanyar

Podem, ICV, EUiA, Procés Constituent i Guanyem conflueixen en una candidatura ciutadana i presentaran un projecte comú de cara als comicis del 24 de maig

J.M.O.
27 de febrer del 2015
Actualitzat el 05 de març a les 17:05h
La pancarta de Terrassa en Comú el dia de la presentació oficial de la candidatura
La pancarta de Terrassa en Comú el dia de la presentació oficial de la candidatura | Foto: J.M.O.

"És l'hora del canvi, és l'hora de la gent, és l'hora de guanyar i és l'hora de fer-ho en Comú. Comença la revolució democràtica de la ciutadania". I la llista "la llista la decidirà la gent, no serà un acord de despatx ni de cuotes". Són algunes de les idees que ja ha deixat anar Terrassa en Comú. S'ha presentat aquest divendres a migdia en societat, al Casal Cívic de Ca n'Aurell. La candidatura ciutadana neix de la confluència de diferents grups polítics de la ciutat (Podem, ICV, EUiA, Procés Constituent i la plataforma Guanyem Terrassa) i es declara "amb vocació guanyadora i de majories", i amb la voluntat de protagonitzar un canvi radical en tots els àmbits, el social, l'econòmic i el polític.

"Les eleccions municipals del pròxim mes de maig seran l'oportunitat d'escollir el futur de la nostra ciutat. Es pot triar continuar 4 anys més amb una política que s'està engrunant arreu, amb receptes antigues que ja no resolen problemes massa complexos; o bé, apostar perquè els pròxims 4 anys serveixin per assentar les bases d’una nova manera de fer política, oferir solucions als problemes de l'actual situació d'emergència política, social i econòmica, i construir un futur il·lusionador per a la nostra ciutat. Mereixem una ciutat on valgui la pena viure-hi i es dignifiqui a les persones que hi habiten. Mai més un ajuntament que no tingui en compte la seva gent. Cal posar les institucions a governar per la ciutadania. La rebel·lió democràtica ja ha començat i s'anuncien canvis arreu, però les grans transformacions comencen en proximitat, a les nostres ciutats. I Terrassa en serà un referent."

El procés de confluència de bona part de partits i forces i plataformes d'esquerra de la ciutat s'ha tancat amb un gran acord a cinc bandes entre EUiA, Procés Constituent, ICV, Podem i Guanyem. Finalment, la CUP queda fora. I Iniciativa per Catalunya-Verds ha acabat entrant, tot i les reticències que tenia. El procés per a confluir ha estat llarg i dur, per culpa de les diferents visions sobre el que havia de ser la confluència. Per aquestes perspectives diferents la Candidatura d'Unitat Popular ha baixat del vaixell.

Rosa Garcia, de Guanyem, recorda que el procés de confluència es va iniciar sota tres premises, el protagonisme ciutadà, una governança que prioritzi les emergències socials i econòmiques, i una forma de fer política diferent, amb transparència absoluta. Per Rosa Garcia, la presentació de Terrassa en Comú és un moment històric. En aquest sentit, s'ha felicitat d'haver assolit l'acord després de mesos de feina.

Ara, les marques dels partits, molt potents en la majoria dels casos, resten en un segon terme. Totes les forces han esmerçat esforços per a presentar una proposta que consideren que pot ser la gran guanyadora dels comicis electorals del maig.

Xavi Martínez ha reblat que el projecte egarenc és germà del barceloní Barcelona en Comú, a la recerca d'una "revolució democràtica". Terrassa és la segona ciutat on el procés de confluència ha reeixit, amb una proposta "al servei de les majories socials". El tercer lloc on es tancarà un projecte semblant serà Madrid. "Terrassa agafa centralitat".

Amb Terrassa en Comú -el mateix nom que s'ha adoptat a Barcelona-, ja són quatre les forces que es veuen amb cor de ser les triomfadores i governar els quatre anys vinents a la ciutat, el PSC -amb l'alcalde Jordi Ballart-, CiU -amb Miquel Sàmper., i ERC -amb Isaac Albert. El resultat de les eleccions està més obert que mai i s'obre un escenari desconegut, amb una sala de plens plenament fragmentada i on es fa difícil saber qui podrà pactar amb qui.

Facebook

Twitter