La passera de Mútua Terrassa, pendent d'un estudi de viabilitat

L'Ajuntament paralitza la concessió urbanística per a la construcció de la passarel·la que hauria d'unir l'edifici actual de l'equipament sociosanitari amb les noves instal·lacions ubicades a l'estació de FGC

La Torre
27 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:56h
Aquest dijous, en el ple municipal, es van aprovar un seguit de mocions referents a l'aprovació definitiva del projecte de Mútua Terrassa referent al conveni regulador i concessió administrativa d'espais, i també l'aprovació inicial dels expedients de l'ampliació del servei d'urgències mèdiques i el trasllat de les consultes externes. El punt calent però era el permís de cessió urbanística per a la construcció de la passera que unís l'estació de FGC amb l'edifici ubicat a la plaça del Doctor Robert.

L'Ajuntament de Terrassa, un cop passat el mes d'exposició pública, i després de les reunions informatives sobre les al·legacions presentades per diverses entitats al projecte d'obres, ha decidit ajornar el permís per a la construcció de la passera. Així ho va explicar el regidor de l'equip de govern Alfredo Vega que va especificar que la futura realització d'aquest pas de vianants sota el pont del passeig estarà condicionat a l'aprovació "d'un estudi d'avaluació en què es justifiqui la viabilitat econòmica però també social d'aquest projecte, volem que hi hagi un document en què s'avali o no aquesta necessitat en funció del seu cost".

L'executiu egarenc considera que cal "analitzar un conjunt de variables de manera objectiva, i acreditar que hi ha un balanç positiu entre inversió i benefici, només així es podrà decidir si hi ha motius justificatius d'interès públic per tramitar la concessió urbanística corresponent". El govern local però té clar que el projecte de Mútua, en la seva globalitat, és "un projecte de ciutat" i per això "cal intentar generar el màxim consens ciutadà i per això hem incorporat les seves peticions i reclamacions".